Nieuws

Published on oktober 9th, 2017 | by info@corporatiebouw.nl

0

Lefier bouwt nieuwe twee-onder-één-kap huurwoningen Nieuw-Amsterdam

Goed nieuws voor Nieuw-Amsterdam. De bouw van acht nieuwe twee-onder-één-kap sociale huurwoningen op het terrein aan de Zandlaan gaat door. De bouwplannen werden afgelopen voorjaar gepresenteerd aan de dorpsbewoners. Toen nog onder voorbehoud van goedkeuring, nu is het plan definitief.

‘Blij met nul-op-de-meter woningen’

‘We zijn blij dat we in Nieuw-Amsterdam nul-op-de-meter woningen kunnen bouwen.’ Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier, licht toe: ‘De woningen zijn zeer comfortabel en energiezuinig. Ze krijgen energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen, waardoor het netto energieverbruik nul of zeer laag is.’ De woonkamer met open keuken krijgen veel licht van buiten. Op de verdieping liggen drie slaapkamers en grote doucheruimte.

Aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen

‘De acht nieuwe woningen zijn bestemd voor meerpersoonshuishoudens met minimaal drie personen’, vertelt Adinda Bornkamp, bewonersparticipant bij Lefier. ‘Met de bouw van dit type woningen zorgen we ervoor dat het dorp ook in de toekomst aantrekkelijk blijft voor gezinnen met kinderen.’ Woningzoekenden kunnen zich al inschrijven bij Lefier om wachttijd op te bouwen, aan het eind van het jaar kunnen woningzoekenden hun interesse in de te bouwen woningen kenbaar maken.’

Bouw start in 2018

Nu Lefier de bouw definitief heeft goedgekeurd, kan aannemer Friso Bouwgroep de bouw voorbereiden. Lefier verwacht begin 2018 te starten. Naar verwachting zijn de woningen dan rond de zomer van 2018 klaar.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X