Nieuws

Published on oktober 12th, 2017 | by info@corporatiebouw.nl

0

NEZZT en SWZ realiseren 28 appartementen in Zwolle

Woningstichting SWZ en NEZZT hebben op dinsdag 10 oktober een overeenkomst getekend voor de realisatie van 28 appartementen aan de Mimosastraat in Zwolle. De woningen zijn bedoeld voor woningzoekenden die met spoed een woning nodig hebben. Hiermee geven Woningstichting SWZ en NEZZT, het label voor de woningmarkt van De Meeuw, invulling aan een aantal maatschappelijke thema’s. Zoals een betere in-en doorstroming van de woningmarkt en het bieden van betaalbare woningen.

Het appartementencomplex aan de Mimosastraat in Zwolle zal voor een periode van 15 jaar dienst doen als huisvesting voor spoedwoningzoekenden. NEZZT bouwt op een circulaire en modulaire manier, waardoor het gebouw na deze periode eenvoudig kan worden hergebruikt op een andere locatie.

De 28 appartement worden verdeeld over een maximale hoogte van vier bouwlagen, waarbij de achterkant van het gebouw uit twee bouwlagen zal bestaan. Er worden 22 appartementen van 36 vierkante meter en zes appartementen van 18 vierkante meter gerealiseerd.

‘We kunnen bij de woningen van NEZZT op een snelle manier betaalbare huizen toevoegen, waardoor we meer mensen aan een zelfstandige betaalbare woning kunnen helpen,’ aldus Monique Boeijen (directeur-bestuurder van SWZ).

Start bouw

In het voorjaar van 2018 zal er op de bouwlocatie gestart worden met de voorbereidingen voor de komst van 28 appartementen. Voorafgaand wordt er in de productiefaciliteiten van De Meeuw gewerkt aan de prefabricage van de woningen.

‘Omdat wij industrieel bouwen kunnen wij het grootste deel van de werkzaamheden uitvoeren in onze fabriek,’ aldus Peter Slaats (directeur De Meeuw). ‘Dit zorgt voor goede werkomstandigheden, ook in de winter. Daarnaast wordt de overlast op de bouwlocatie tot een minimum beperkt.’ De oplevering van de 28 appartementen staat gepland voor de zomer van 2018.

Belangrijke lokale speler

Woningstichting SWZ is een middelgrote woningcorporatie in Zwolle met een warm hart voor haar huurders. Met ongeveer 8.000 verhuureenheden speelt de corporatie een belangrijke rol op de lokale woningmarkt.

SWZ bouwt, beheert en investeert in leefbaarheid en wijkvernieuwing. De kerntaak van SWZ is het zorgen voor betaalbare huisvesting en bijdragen aan een leefbare woonomgeving.

What’s NEZZT?

NEZZT is het woonconcept dat meebeweegt met de samenleving. NEZZT wijzigt, groeit, krimpt en past zich moeiteloos aan veranderende woonwensen aan. En zijn woningen niet meer nodig, dan verhuist NEZZT ze net zo gemakkelijk weer naar een andere plek.

www.nezzt.nl en www.swz.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X