Nieuws

Published on september 12th, 2016 | by info@corporatiebouw.nl

0

Snel, verplaatsbaar en financieel aantrekkelijk

Voor de herinrichting van de Finlandwijk in Oostburg heeft woningcorporatie Woongoed Zeeuws-Vlaanderen gekozen voor 18 prefab huurhuizen. Woningen die kant-en-klaar uit de fabriek komen, levensloopbestendig zijn en voldoen aan Woonkeur. De keuze voor deze prefab huizen komt voort uit financiële overwegingen, de snelheid van productie en oplevering en de mogelijkheden voor herbestemming in de toekomst.

Werkzaamheden in volle gang

Inmiddels zijn de werkzaamheden op de bouwlocatie in volle gang. In rap tempo worden de afgebouwde woonelementen met vrachtwagens getransporteerd en vrijwel direct na aankomst op de bouwlocatie gemonteerd. De realisatie is in handen van Leenhouts’ Aannemings-bedrijf in nauwe samenwerking met CascoTotaal en Paras Concepts.

Vrij indeelbare (de)montabele woningen

De prefab woningen zijn ontworpen naar het concept GrowHomes™ van Paras Concepts. GrowHomes zijn vrij indeelbare (de)montabele woningen met als belangrijk uitgangspunt het flexibel inzetten van aanpasbare bouwvolumes, passend binnen de verschillende koop- en huurdifferentiaties. Zo ontstaan woningen voor iedere doelgroep die eenvoudig te vormen en aan te passen zijn naar de wensen en eisen van de bewoner.

Betonnen legoblokken

De basis van de prefab woonelementen worden door CascoTotaal volledig uit beton vervaardigd. De elementen zijn als een soort legoblokken eenvoudig te schakelen, te stapelen en uit elkaar te halen. De modules worden industrieel geproduceerd door middel van een speciaal ontworpen 3D mal, waarbij de X, Y en Z maatvoeringen vrij instelbaar zijn. Wanneer de betonnen woonmodules uit de mal komen, zijn de vloeren vloerbedekkingsgereed en de wanden behangklaar. Kabels en leidingen zijn geïntegreerd waardoor de afmontage in de afbouwhal binnen enkele dagen gerealiseerd kan worden.

Alle afwerkingen in de fabriek

De betonnen woonelementen worden in de fabriek door Leenhouts’ Aannemings Bedrijf volledig naar wens afgebouwd. Denk hierbij aan E&W installaties, het plaatsen van binnenwanden, kozijnen, deuren, badkamer, keuken en toilet en aan schilder-, tegel- en metselwerk.
Informatie over de partijen:

Woongoed Zeeuws Vlaanderen
Woongoed Zeeuws Vlaanderen (6.000 verhuureenheden in 41 kernen) heeft een flinke herstructureringsopgave voor de boeg, waarbij gedateerde woningen worden gesloopt en waarvoor gezien de demografische ontwikkelingen, minder en meestal levensloopbestendige woningen, worden teruggebouwd. Vanuit bewonersperspectief is het vervangen van een woningblok in slechts een aantal weken interessant, omdat bij het  slopen en traditioneel herbouwen, de bewoner ten minste een jaar tijdelijke huisvesting nodig heeft. Door gebruik te maken van verplaatsbare woningen kan in de toekomst worden meebewogen met ontwikkelingen in de toch al kwetsbare woningmarkt in Zeeuws Vlaanderen. Tot slot is het beperken van de onrendabele top een belangrijk aandachtspunt om zonder een al te grote aanslag op de vermogenspositie de herstructureringsopgave uit te voeren. Meer informatie: www.woongoedzvl.nl

CascoTotaal
CascoTotaal ontwikkelt bouwconcepten met 3D-Betoncasco. Een innovatieve bouwmethode waarbij seriematig complete prefab betonnen woningen in de fabriek, onder geconditioneerde omstandigheden worden gemaakt. Door samenwerking elkaar versterken is het uitgangspunt van CascoTotaal. Met de klant, de architect en de vakkundige partners werkt CascoTotaal samen aan het concept, het ontwerp en de realisatie. Meer informatie: www.cascototaal.com

Paras Concepts
Paras Concepts is een expert in ruimtelijke ontwikkelingen en bouwconcepten.  GrowHomes is een woonconcept gericht op de toekomstige gebruiker.  De gebruiker wordt in een vroeg stadium meegenomen in het bouwproces. Paras Concepts houdt de regie op het gehele concept, verbindt de partijen met elkaar en houdt toezicht op de kwaliteit tijdens de uitvoering. Meer informatie: www.paras.nl en www.growhomes.nl

Leenhouts’ Aannemings-bedrijf
Dit is een middelgroot regionaal aannemingsbedrijf, een veelzijdig en breed georiënteerde hoofdaannemer. Thuis in nieuwbouw, renovatie, restauratie, maar ook in onder andere asbest saneringen en betonbouw.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X