Nieuws

Published on februari 9th, 2018 | by info@corporatiebouw.nl

0

Actium investeert fors in het Haerenkwartier Oosterwolde

Actium investeert de komende tijd fors in het Haerenkwartier in Oosterwolde. Op 5 februari informeerde de woningcorporatie huurders van 171 woningen over de plannen voor hun wijk. Aan 127 woningen wordt groot onderhoud uitgevoerd en 44 woningen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Afgelopen zomer werden er vier bewonersbijeenkomsten georganiseerd in het Haerenkwartier. Met bewoners werd gesproken over hun woning en wijk. Dit leverde veel ideeën, suggesties en plannen op. Daarnaast onderzocht een onafhankelijk bureau de technische staat van de woningen, de openbare ruimte en de toekomstverwachting en leefbaarheid van de wijk. De komende maanden worden de definitieve plannen ontwikkeld. Dit gebeurt samen met een klankbordgroep van circa dertig bewoners. Welke groot onderhoudswerkzaamheden er exact plaatsvinden, is nog niet bekend. Wel wordt er rekening gehouden met behoeftes en wensen van bewoners en speelt duurzaamheid een belangrijke rol.

Openheid en ruimte

Om de buurt aantrekkelijker en prettiger te maken, wordt een aantal blokken met woningen gesloopt. Op deze manier wordt er meer openheid en ruimte in de wijk gecreëerd. De te slopen woningen worden door nieuwbouw vervangen. Hierbij zal het gaan om levensloopbestendige woningen. Zo kan er ingespeeld worden op de toenemende vergrijzing en komt er meer variatie in het straatbeeld.

Samenwerken aan wijkvernieuwing

Actium werkt samen met gemeente Ooststellingwerf en welzijnsorganisatie Scala aan een grootschalige wijkvernieuwing in het Haerenkwartier. Er wordt niet alleen in woningen geïnvesteerd, maar ook in een prettige en levendige buurt. Samen met bewoners wordt er hard gewerkt om de wijk mooier, groener, afwisselender en veiliger te maken.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X