Nieuws

Published on november 28th, 2018 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Kennemer Wonen vervolgt verduurzaming van portiekwoningen in Alkmaar

Op het dak van één van de portiekflats aan de Maasstraat werd op maandag 19 november de verdere samenwerking bekrachtigd door een handtekening van Dick Tromp, directeur- bestuurder van Kennemer Wonen en Jeroen Heddes, directeur van Hecon Bouwgroep. In september 2017 is Hecon gestart met onderhoud aan en het verbeteren van de toegankelijkheid van de portiekflat aan de Rijnstraat in Alkmaar. Inmiddels is de verduurzaming en verbetering van het wooncomfort van de derde flat bijna gereed. Bewoners reageren enthousiast op de maatregelen: “We worden allemaal een dagje ouder en ik zie nu geen noodzaak om uit deze mooie flat te moeten verhuizen. Het is gewoon in één woord geweldig.” Binnenkort wordt gestart met de derde fase bestaande uit de drie volgende portiekflats in de Rivierenbuurt in Alkmaar.

Energiezuinig en comfortabel wonen
De portiekwoningen hebben in de oude situatie energielabel D/E en na de renovatie energielabel A. De werkzaamheden bestaan uit het isoleren van de gevels, daken en begane grondvloeren en het vervangen van de kunststof kozijnen. Er wordt een warmte-terugwin-installatie geplaatst in de woningen en de nieuwe kozijnen krijgen triple (HR+++) glas. Het platte dak wordt volgelegd met zonnepanelen. Deze wekken energie op voor de 28 portiekwoningen en de algemene ruimtes. In alle portieken wordt een lift aangebracht, zodat de toegankelijkheid van de woningen verbetert. De werkzaamheden worden uitgevoerd zonder een huurverhoging voor de bewoners. Door het isoleren van de woningen en het plaatsten van de zonnepanelen profiteert de huurder direct van lagere woonlasten.

BIK Challenge
Kennemer Wonen vindt het belangrijk dat bewoners zich thuis voelen in hun woning en met plezier en betaalbaar wonen. Een goed onderhouden woning draagt hieraan bij. In 2017 heeft Kennemer Wonen de ‘BIK Challenge Oudorp’ uitgezet. De markt is uitgedaagd om met een goede oplossing te komen voor de verduurzaming van de in totaal 280 woningen verdeeld over 10 portiekflats. Door Kennemer Wonen en de bewoners werd het samenwerkingsverband Hecon DuurSAAM als winnaar uitgeroepen. Zij kwamen met dé beste oplossing om de woningen energiezuinig en toegankelijk te maken met als doel de woonlasten van de huurders te verlagen en bewoners langer in hun bestaande woning te laten wonen. Bewoners zijn tevreden over de verbeterde uitstraling van de flat: “Als ik hier aan kom rijden uit mijn werk, dan ben ik er gewoon trots op ben dat ik hier woon.”

Klik hier voor meer informatie

 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X