Nieuws

Published on december 6th, 2018 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Rochdale bereikt hoogste punt complex met nieuwe appartementen in Jeruzalem, Amsterdam Oost

Het hoogste punt is bereikt van een nieuw appartementencomplex in de wijk Jeruzalem. In dit complex in A’dam Oost komen 86 sociale huurwoningen.

Zo’n moment wordt natuurlijk gevierd met de betrokken partijen (zie foto door Elmer van der Marel). Op de plek van dit complex dat Blok N wordt genoemd, stond vroeger het Willem Dreeshuis. Dit is inmiddels gesloopt. Het wordt smaller dan het Willem Dreeshuis. Daardoor komt de gevel verder van de Pieter Zeemanlaan te staan. Rondom het gebouw komt groen. Het complex bestaat eigenlijk uit twee gedeelten: een toren van 8 lagen en een gebouw van 4 lagen met een gezamenlijke fietsenstalling ertussen. Ook op de begane grond komen woningen.

Twee kamers

De oppervlakte varieert van circa 46 tot 61 m2 en is geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens zonder kinderen. De woningen hebben twee kamers, waaronder een woonkamer met open keuken en 1 slaapkamer. Ze worden verhuurd voor circa € 710 per maand (exclusief servicekosten). Architect is Studio9dots. De Nijs heeft de woningen gebouwd. Verwachting is dat ze eind februari 2019 klaar zijn.

Buitenruimte

Alle woningen liggen rond een inpandige galerij en lift en hebben een riante buitenruimte. Dit geeft het complex zijn karakteristieke uiterlijk. Elke woning is aangesloten op zonnepanelen en de bewoners kunnen elektrisch koken. Verwarmen gebeurt nog wel op gas omdat hier geen alternatief is, maar dat verbruik zal relatief laag zijn door het zware isolatiepakket. Alle huurders uit de omliggende duplexwoningen mochten zich naar aanleiding van het sociaal plan eenmalig aanmelden voor een van deze nieuwe woningen. Op basis daarvan komen negen huishoudens hier te wonen. De overige kandidaten komen via Woningnet.

Jeruzalem is klaar!

Voor Rochdale vormt dit blok de laatste bouwactiviteit in dit wijkje. Lang geleden zijn we er aan begonnen, in februari zijn we echt klaar! Op onze site staat meer informatie over dit project. 

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X