Nieuws

Published on december 18th, 2018 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Stadgenoot neemt 98 woningen in aanbouw in Waterlandpleinbuurt

Aan de IJdoornlaan (Waterlandpleinbuurt) in Amsterdam-Noord heeft Stadgenoot op feestelijke wijze 98 appartementen in aanbouw genomen. Het zijn 47 sociale huurwoningen (waarvan 11 op de begane grond voor grote gezinnen) en 51 woningen met een middensegmenthuur. Verwachte oplevering: eerste kwartaal 2020. Aannemer is Van Wijnen Lelystad.

Al 17 jaar werken gemeente en corporaties aan de vernieuwing van de Waterlandpleinbuurt (vroeger: Nieuwendam Noord). In 2001 stelde het stadsdeel een Plan van Aanpak Noord vast om de sociaal-economische positie van bewoners te verbeteren, het voorzieningenniveau te versterken en het woningaanbod te verbreden en te verbeteren.

De woningen die op deze plek stonden zijn gesloopt. Na ruim vijftig jaar intensief gebruik waren ze aan vernieuwing toe. In fase 2 van het project volgen nog eens 129 woningen langs de IJdoornlaan: sociale huurappartementen en appartementen en eengezinswoningen in het middensegment.

Klik hier voor meer informatie

 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X