Nieuws

Published on december 3rd, 2018 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonfriesland: kwaliteitsverbetering en nieuwbouw in Koudum

Wij zijn gestart met het moderniseren en verduurzamen van woningen in Koudum. De investering voor het verbeteren van de woningen bedraagt 1,4 miljoen inclusief BTW. Daarnaast zijn er plannen voor het slopen van 12 woningen. Hierover vinden momenteel gesprekken plaats met de bewoners. Het moderniseren van 41 woningen heeft met name betrekking op het vernieuwen van badkamers, toiletten en keukens. Ook worden energiebesparende maatregelen genomen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Eerder dit jaar moderniseerden wij in Koudum al 96 huurhuizen.

De kwaliteitsverbetering heeft betrekking op 33 eengezinswoningen en 8 seniorenwoningen. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart in een aantal leegstaande huurhuizen. Vanaf december zijn de andere woningen aan de beurt. De 41 woningen zijn voor de zomer van 2019 klaar.

Van asbest tot isolatie

In de 41 woningen worden oude badkamers, toiletten en keukens vernieuwd. Waar nodig vervangt WoonFriesland ook de vloeren. Qua duurzaamheid komt er bijvoorbeeld betere isolatie en zonnepanelen. Tenslotte wordt asbest binnen en buiten verwijderd.

WoonVragen

Ondertussen maken de bewoners al druk gebruik van het spreekuur in het Informatiepunt ‘WoonVragen’. Het Informatiepunt is te vinden op het grasveld naast de Oostenveldseweg 8.

Sloop en nieuwbouw

Met de bewoners aan de Oostenveldseweg 1 t/m 12 en Jacobus van der Waeyenstraat 1 t/m 12 vindt overleg plaats om tot vervangende nieuwbouw te komen. Tijdens de eerste bewonersavond hebben een aantal aanwezigen aangegeven positief tegenover de nieuwbouwplannen te staan. Voor het definitieve besluit is zoals gebruikelijk een meerderheid van 70% nodig. Samen met de bewoners en de gemeente wordt gekeken hoe de nieuwbouw er precies uit gaat zien.

Met deze plannen werken wij aan goed en betaalbaar wonen voor onze huurders. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit staat hierbij voorop.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X