Nieuws

Published on december 17th, 2018 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonwaard bouwt zeer energiezuinige appartementen Heerhugowaard

Op woensdag 12 december vierden de toekomstige bewoners van Esdégé Reigersdaal samen met Woonwaard, Ooijevaar, architect Rietvink en de gemeente Heerhugowaard de feestelijke start van de bouw van het nieuwbouwcomplex aan de Kalmoesstraat in De Draai in Heerhugowaard.

Woonwaard ontwikkelt op deze plek een zeer energiezuinig complex met 17 appartementen op de begane grond voor cliënten van Esdégé-Reigersdaal en 20 appartementen op de eerste en tweede verdieping voor reguliere verhuur. Het gebouw is gasloos en wordt met bodemwarmte verwarmd. Er komen warmtepompen die zorgen voor het verwarmen van de ruimten en voor het maken van warm water. De warmte wordt uit de bodem gehaald. Hiervoor is 150 meter diep geboord naar bronnen. Er worden lange slangen in de bodem gebracht waardoor de bodem warmte kan afgeven aan het systeem. De warmtepompen werken op elektriciteit. De elektriciteit voor deze pompen wordt opgewerkt met zonnepanelen. Op deze manier is het gebouw CO2 neutraal.

Het appartementencomplex is rond december 2019 klaar.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X