Nieuws

Published on november 29th, 2018 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonwenz levert 31 nieuwbouwwoningen op in Venlo-Noord

In april van dit jaar startte Woonwenz met de bouw van 31 sociale huurwoningen aan de Rummerkampstraat, Adelborstenstraat en Zoutmetersstraat in Venlo-Noord. De eerste bewoners van de levensloopbestendige huurwoningen hebben inmiddels de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst genomen. De sleuteluitgifte van de 12 eengezinswoningen aan de Rummerkampstraat volgt begin 2019.

Na het afronden van het herstructureringstraject Venlo-Noord fase 2 in 2017 werd duidelijk dat er nog altijd grote belangstelling is voor het wonen in Venlo-Noord. Vandaar dat Woonwenz vorig jaar besloot om nog 31 sociale huurwoningen bij te bouwen. De casco’s van de 31 huurwoningen zijn in een sneltreinvaart geplaatst. Dit komt omdat delen van de woningen al in de fabriek zijn voorbereid. De nieuwe huurwoningen passen qua bouwstijl bij de al eerder gerealiseerde huurwoningen in de wijk. Naast de huurwoningen realiseert aannemer Heijmans ook 8 koopwoningen aan de Snijdersstraat, deze zijn inmiddels allemaal verkocht.

Een wijk in ontwikkeling
Woonwenz investeerde de afgelopen jaren fors in Venlo-Noord. Tijdens het herstructureringstraject in Venlo-Noord fase 2 maakten 182 oude huurwoningen plaats voor 58 sociale huurwoningen (levensloopbestendige – en eengezinswoningen) en 16 koopwoningen. Uitgangspunt was het bieden van een variatie in woningtypen, meer overzicht in de wijk en ruimte voor groen. Venlo-Noord heeft hierdoor een grote metamorfose ondergaan.
Woonwenz blijft de mogelijkheden voor het verder ontwikkelen van de wijk Venlo-Noord onderzoeken. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de Sint Teuniswijk. Daar maken op termijn 126 maisonnettes en enkele winkelruimtes plaats voor een nieuwbouwplan met levensloopbestendige en eengezinswoningen. Ook aan de Van Postelstraat heeft Woonwenz plannen om nog enkele eengezinswoningen te bouwen.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X