Nieuws

Published on december 24th, 2018 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie WormerWonen start nieuwbouw Watermuntstraat

18 december heeft WormerWonen overlegd met de omwonenden van de flats aan de Watermuntstraat. WormerWonen gaat op deze plek nieuwe duurzame woningen bouwen.

De gemeente Wormerland en WormerWonen hebben drie aannemers gevraagd om op grond van een Programma van Eisen een plan te ontwikkelen voor sloop-/nieuwbouw van de twee flats (totaal 60 woningen) en herinrichting van de straat. Een selectiecommissie, waarin zowel de gemeente als WormerWonen vertegenwoordigd zijn, heeft de ingediende plannen beoordeeld en daarna een keuze gemaakt. Dinsdagavond 18 december jl. hebben WormerWonen en de gemeente Wormerland de omwonenden geïnformeerd over het winnende plan.

Dit betreft het plan dat hoofdaannemer Van der Gragt tezamen met Floris Infra, voor de herinrichting van de straat, en M&O Techniek, voor de energiezuinige installatie, heeft voorgesteld. De architect is FKG-architecten uit Koog aan de Zaan. WormerWonen verwacht dat het plan eind januari verder ontwikkeld kan worden. Op 1 september 2019 zal WormerWonen de twee flats kunnen overdragen aan de hoofdaannemer. De twee nieuwe flats worden ook 3 verdiepingen hoog, passen in het huidige bestemmingsplan en worden op dezelfde plaats als de huidige flats gebouwd.

74 sociale huurwoningen

Er worden 74 sociale huurwoningen gerealiseerd waarvan de meeste 3-kamer appartementen, met daarnaast een aantal 2-kamer en ook 4-kamer appartementen. Het extra aantal woningen wordt vooral mogelijk gemaakt doordat de garages in de onderbouw komen te vervallen. In het Programma van Eisen was het een belangrijk uitgangspunt om sociale controle toe te voegen op straatniveau. Vandaar dat garages plaats maken voor wonen. Hierbij komen de woonkamers aan de straatzijde te liggen, wat ook de levendigheid aan de straat verhoogt. In de straat worden extra groenvoorzieningen en parkeerplaatsen toegevoegd. De omwonenden zullen als direct betrokkenen als eerste worden geïnformeerd over de herinrichting van de straat.

Gasloos

De woningen worden gasloos en (bijna) energieneutraal door gebruik te maken van warmtepompen en zonnepanelen. Naar verwachting zal de sloop/nieuwbouw eind 2019 van start gaan.

 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X