Nieuws

Published on maart 8th, 2018 | by info@corporatiebouw.nl

0

DeltaWonen start bouw hofwoningen Reggelaan in Zwolle

Op maandag 5 maart onthulden directeur-bestuurder Evert Leideman van deltaWonen en wethouder Eefke Meijerink van de gemeente Zwolle het bouwdoek bij nieuwbouwproject Reggelaan in Zwolle. De onthulling gaf een officieel tintje aan de start bouw van de 18 hofwoningen.

Woningen
De levensloopbestendige woningen hebben naast de woonkamer en keuken een slaapkamer en douche op de begane grond. Op de 1e verdieping is een ruime zolder. Deze hofwoningen zijn zeer geschikt voor senioren met een 1- en 2 persoonshuishoudens. De woningen liggen aan een binnenhofje die is voorzien van een aangelegde tuin. De woonkamer is gericht naar het binnenhofje

Evert Leideman: ‘In deze groene wijk gaan we 18 hofwoningen verhuren. Hofwonen betekent vaak meer contact en verbondenheid met buurtgenoten. Door een gemeenschappelijke tuin met hieromheen de woningen kunnen bewoners elkaar makkelijk opzoeken als zij behoefte hebben aan gezelschap. Wie wat ouder is, kan hier dus prima wonen. ”

Energiezuinig – gunstig effect woonlasten
De woningen zijn zeer energiezuinig en krijgen een energie-index van 0,36. Naast goede spouwmuur, dak- en vloerisolatie worden er op de daken zonnepanelen geplaatst en krijgen de woningen energiezuinige installaties. Dat heeft een positief effect op de woonlasten die nagenoeg gelijk blijven.

Doorstroom
DeltaWonen wil dat woningen passend bewoond worden. Een huis moet passend zijn qua inkomen, leeftijd, huishoudgrootte en leefstijl. Daarom kijken we per project of we doorstroom kunnen bevorderen. Senioren die een eengezins- huurwoning achterlaten van een Zwolse corporatie kunnen voorrang krijgen binnen dit nieuwbouwproject. De huurwoning die zij achterlaten mag niet duurder zijn dan €710,00. Bij elk nieuwbouwproject wordt opnieuw bepaald bij welke groep woningzoekende huurders we het nieuwbouwproject extra onder de aandacht brengen.

Subsidie provincie
Door de nieuwbouw aan de Reggelaan is het speelplein bij de voormalige school weggevallen. De provincie stelt een subsidie van ruim € 90.000 beschikbaar voor de inrichting van een nieuw trapveld later dit jaar.

Versnellingsactie
De bouw van de huurwoningen en appartementen is onderdeel van de versnellingsactie sociale huurwoningen waarin de gemeente Zwolle en deltaWonen op 14 locaties in de stad tot en met 2019 versneld 445 extra sociale huurwoningen bouwen. Het doel is de wachttijd voor sociale huurwoning gelijk te houden, als niet te verkorten. Klik hier voor meer informatie

 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X