Artikelen

Published on februari 25th, 2016 | by info@corporatiebouw.nl

0

Pilot renovatieconcept Growing Green in Delft: Warmtepomp aan de gevel

In een Delftse galerijwoning test woningcorporatie Woonbron een jaar lang het Growing Greenconcept van Smits Vastgoedzorg en co-makers. De kern van dit renovatieconcept voor gestapelde bouw is een warmtepomp aan de gevel, in een blauw, biocomposiet element uit kurk en vlasvezel. Binnen staat een nieuwe installatiekast, met daarin een cilinder-unit, een wtw-ventilatiebox en een boilervat. Berekende jaarlijkse besparing op de energiekosten: circa 600 euro.

Een energierekening die afhankelijk van de samenstelling van het huishouden gemiddeld 600 euro lager ligt, dat is een flinke woonlastenverlichting. Zeker op een energierekening die voorheen ongeveer 1.500 euro bedroeg (bij een- of tweepersoonshuishoudens) of zelfs ruim 2.000 euro (bij een huishouden met drie tot vijf personen). Of die woonlastenverlichting met het Growing Green-concept haalbaar is, weten we in november. Dan heeft testhuurster Lavina Borsboom een jaar lang in de galerijwoning van Woonbron gewoond die gerenoveerd werd met het Growing Green-concept.

Lees het gehele artikel hier


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X