Nieuws

Published on juni 8th, 2018 | by info@corporatiebouw.nl

0

Van Wijnen en corporatie Ymere bouwen 180 sociale huurwoningen in Haarlemmermeer

Ontwikkelende bouwer Van Wijnen en woningcorporatie Ymere tekenden vandaag op de vakbeurs Provada de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van 180 sociale huurwoningen. De woningen zijn onderdeel van het project TudorPark in Hoofddorp. De nieuwe wijk die ontstaat is helemaal volgens de karakteristieke Engelse Tudor-bouwstijl vormgegeven. Zo ontstaat er écht een eigen identiteit.

Het totale plan omvat een mix van ongeveer 1250 huur- en koopwoningen. Daarmee is TudorPark een forse uitbreiding van Hoofddorp. Door het gevarieerde aanbod in grootte, type en uitstraling zijn de huizen toegankelijk voor een breed publiek.

Gepaste trots

Van Wijnen en Ymere zijn, in nauwe samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de sociale huurwoningen binnen het plan.

“We zijn trots om met een onderscheidende, aansprekende architectuur een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het woningtekort in de sociale woningvoorraad in de Metropool Regio Amsterdam (MRA),” aldus Annemarie Jol, directeur klant en markt bij Van Wijnen.

De ontwikkeling van de woningen in TudorPark zorgt voor een groter aanbod van betaalbare huurwoningen. De wijk krijgt een eigen en uniek karakter.  “Het is een fijne wijk om te wonen”, zegt Monique Kwaak, ontwikkelingsmanager bij Ymere. “Onze huurders wonen er graag. Daarom ben ik ook blij dat van alle huizen in TudorPark straks 30 procent een betaalbare sociale huurwoning is. De vraag naar dit soort woningen is groot in Haarlemmermeer. We bouwen ze in dezelfde kenmerkende Tudor-bouwstijl.”

Karakteristiek uiterlijk

De Tudor-bouwstijl ontstond tijdens de regeerperiode van het Engelse vorstenhuis Tudor tussen 1486 en 1603. Kenmerkend zijn de bakstenen met warme kleuren, steile daken met vlakke dakpannen, ramen met roede-verdeling, lange schoorstenen en houten vakwerk.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X