Nieuws

Published on december 20th, 2018 | by info@corporatiebouw.nl

0

woningcorporatie GroenWest start bouw 49 energiezuinige sociale huurwoningen in gasvrije woonwijk Vleuten

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en woningcorporatie GroenWest hebben het startsein  gegeven voor de realisatie van 49 energiezuinige sociale  huurwoningen in de gasvrije woonwijk  Haarzicht in Vleuten. De grondgebonden woningen worden  zeer duurzaam en krijgen een  warmtepomp met koeling, hoogwaardige isolatie en 24 tot 26 zonnepanelen per woning. De woningen worden  naar verwachting in de tweede helft  van 2019 opgeleverd. De verhuur verloopt  via Woningnet  en start waarschijnlijk in januari 2019.

Haarzicht

Haarzicht  ligt ten  noordwesten van de kern Vleuten. Dit bijzondere woon- en leefgebied krijgt een  dorps  karakter en een  ontspannen sfeer. Het gebied ligt in een landelijke omgeving met  ten  westen het  gebied Haarzuilens, dat  is ingericht als recreatiegebied en ten  noorden de Thematervelden en de Haarrijnseplas. Vanuit Haarzicht  zijn deze  recreatiegebieden te voet te bereiken. In totaal worden circa 510 woningen in verschillende fases gerealiseerd en de gehele wijk wordt  gasloos. Het ontwerp van de woningen komt  van Architectenbureau Van Manen  en de realisatie is in handen van BAM Wonen. Naast woningen komen er ook voorzieningen in Haarzicht, waaronder een  basisschool, gymzaal, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

Nu en in de toekomst fijn wonen

GroenWest heeft het  verduurzamen van woningen hoog  in het  vaandel staan. “Wij voelen  een  grote  verantwoordelijkheid om bij te dragen aan  de CO2-doelstellingen. En aan  het  verlagen van het  energieverbruik van onze  woningen. Door onze woningen duurzaam te bouwen, zorgen  we er mede voor dat  ook toekomstige generaties prettig kunnen wonen in het  Utrechtse Groene Hart. Verduurzaming is niet alleen goed  voor het  klimaat, maar  zorgt ook voor méér  wooncomfort en beheersbare woonlasten. En dat  draagt bij aan  fijn wonen”, aldus  directeur- bestuurder Karin Verdooren van GroenWest. “Deze 49 sociale  huurwoningen zijn hard nodig  in het Utrechtse Groene  Hart, omdat steeds meer  mensen in de regio Utrecht voor woonruimte op ons zijn aangewezen.”

Gedurfde duurzaamheid

Met dit project  geeft  AM invulling aan  één  van haar kernthema’s “Gedurfde duurzaamheid”. Met zonnepanelen, een warmtepomp en koken  en stoken zonder gas, wonen kopers  hier  straks  in duurzame en toekomstbestendige woningen.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X