Nieuws

Published on december 4th, 2018 | by info@corporatiebouw.nl

0

WONINGSTICHTING TUBBERGEN; OP WEG NAAR NUL OP DE METER MET DE INZET VAN DE INVENTUM SPAARPOMP

Woningcorporaties staan voor de uitdaging om tot een gemiddeld energielabel B te komen in 2020. Inventum biedt met de Inventum Spaarpomp de hybride-oplossing aan. Woningstichting Tubbergen legt uit voor welke oplossing zij hebben gekozen, welke het beste past bij hun project.

Bestaand appartementencomplex Veldstegge in Geesteren verduurzaamd door inzet van hybride warmtepomp

Woningstichting Tubbergen heeft haar appartementencomplex Veldstegge met twintig wooneenheden met de Inventum Spaarpomp in combinatie met zonnepanelen verduurzaamd. Erik Bakhuis, hoofd vastgoed van Woningstichting Tubbergen: ‘Nul-op-de-meter is voor een deel van ons huidige woningbezit nog een brug te ver. Dat vergt een te grote investering. Daarom hebben we onszelf als doel gesteld om een deel van ons woningbezit eerst NOM-ready te maken.’ De inspanningen in Geesteren zijn een mooie eerste stap en werden bekroond met het energielabel A++.

Bij de keuze voor de oplossing met de Inventum Spaarpomp waren de volgende punten doorslaggevend:

 • Lage investeringskosten
 • Eenvoudige installatie door de compactheid en het ontbreken van een buitenunit van de warmtepomp
 • Het op afstand monitoren van het energieverbruik

Voor het hele verhaal verwijzen wij u naar de bijlage. Of bekijk de projectfilm op: https://www.inventum.com/nl/nieuws/knop-om-in-verduurzaamd-appartementencomplex-in-geesteren

Over de Inventum Spaarpomp

De Spaarpomp is een hybride warmtepomp en hergebruikt de warme lucht die anders door het ventilatiesysteem naar buiten wordt geblazen. Zo draagt de spaarpomp niet alleen bij aan het verminderen van het gasverbruik, maar ook aan een gezond woonklimaat in een goed geventileerde woning. In combinatie met de cv-ketel voorziet de Spaarpomp in het verwarmen van de woning en warm water. De Spaarpomp is compact en zo doordacht dat installatie geen grootschalige ingrepen vraagt. Zo zijn er geen grote apparaten in de tuin of op het dak nodig die ook nog eens voor geluidsoverlast zorgen. Minimaal gedoe en zo goed als geen rommel op zolder of waar de Spaarpomp wordt geïnstalleerd. Afhankelijk van de configuratie en gebruik levert de Spaarpomp een besparing op het gasverbruik tussen 25% – 50%. De Spaarpomp is vooral geschikt voor alle woningen gebouwd na 1981 die redelijk tot goed geïsoleerd zijn, en beschikken over een mechanisch ventilatiesysteem.

Meer informatie over de Inventum Spaarpomp is te lezen op www.spaarpomp.nl.

Over Inventum – Energy Innovation First

Veilig en vertrouwd. Het is een belofte die Inventum al meer dan 100 jaar waarmaakt. Een belofte die begint bij vernieuwing en de bevlogenheid van de medewerkers om dingen anders, liefst beter te doen. Voor alles werken wij aan duurzame, energiebesparende oplossingen. Dat staat bij ons op één en maakt ons vaak nummer één als het gaat om innovatieve ventilatie- en warmwatersystemen.

Inventum is een oer-Hollands bedrijf dat begin vorige eeuw kansen zag in elektriciteit, als energiebron voor apparaten. Die tijd hebben we achter ons gelaten, maar inventief zijn we gebleven. Neem bijvoorbeeld onze revolutionaire oplossing voor warmteverlies in huis, de Ecolution ventilatiewarmtepomp en de nieuwe slimme boilers. Of de veiligste kokend waterkraan, HotSpot Titanium.

Waar we ooit begonnen met het gebruik van elektriciteit, staat nu het besparen van energie voorop. In alles wat we doen. Logisch dus dat we in een zeer energiezuinig pand produceren. In onze fabriek in Houten combineren we inkoop, logistiek en R&D onder één dak.

Wie je ook spreekt bij Inventum, je proeft de ambitie om samen het verschil te maken en het energieverbruik in woningen tot nul te reduceren. Dat doen we door het ontwikkelen van energiezuinige producten, maar ook door onze bestaande producten steeds duurzamer te maken. Onze energieoplossingen worden toepast in zowel bestaande als nieuwbouwsituaties, in de woning- en utiliteitsector. Wij bieden een breed assortiment boilers, ventilatiewarmtepompen en kokend watersystemen. Van keukenboilers tot pasklare energieconcepten, waarmee je eenvoudig drie of meer stappen in een energielabel maakt. Met meer comfort voor de eindgebruiker als extra resultaat.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X