Nieuws

Published on oktober 4th, 2017 | by info@corporatiebouw.nl

0

Woonpartners en ERA Contour upgraden Petteflats Waddinxveen

TBI-onderneming ERA Contour is gestart met groot onderhoud aan de Petteflats in Waddinxveen. De 101 seniorenwoningen van woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland krijgen in 10 dagen een volledige ‘upgrade’ waardoor ze qua comfort, veiligheid en duurzaamheid weer helemaal klaar zijn voor de toekomst. Op maandag 25 september vierden beide partijen, samen met de bewoners, de start van de werkzaamheden.

 Werkzaamheden

De woningen worden goed aangepakt; bewoners krijgen onder andere een nieuw toilet en een nieuwe badkamer, de ruiten worden vervangen door HR++glas, er wordt een nieuw ventilatiesysteem geïnstalleerd, deuren worden vervangen en inbraakwerend gemaakt. Ook de buitenkant van de complexen wordt meegenomen; zo wordt onder andere het voegwerk van de kopgevels gereinigd, de buitenkant van het complex wordt geïsoleerd en geschilderd en de hoofdentrees en trappenhuizen worden gemoderniseerd.

Veel aandacht voor bewoners

ERA Contour en Woonpartners Midden-Holland vinden de communicatie met de bewoners erg belangrijk. Veel van de bewoners van de twee complexen aan de Kerkweg West zijn al op leeftijd. Stefan van der Padt, manager Vastgoed Onderhoud Woonpartners: “Naast de communicatie met de bewoners, proberen we zo veel mogelijk ook de familie en mantelzorgers van de bewoners bij dit project te betrekken, zodat er een optimale begeleiding is. Dat ERA Contour daar een wooncoach voor inzet, was een van de argumenten om met hen samen te gaan werken. Zij zijn in staat mee te denken met onze doelen. Daar ben ik erg blij mee.”

Een bewoner bevestigt het positieve effect van de wooncoach: “Het valt niet mee om in zo’n grote verbouwing te zitten” zegt de 78- jarige Hennie. Zij heeft de verbouwing al achter de rug tijdens de proefwerkzaamheden. “Met al het stof en de herrie denk je soms dat het niet meer goed komt. Maar als het dan klaar is en je merkt het comfort, de warmte die de dubbele beglazing geeft en de mooie doucheruimte, dan kan ik echt genieten. Ik moet zeggen dat Hellen, de wooncoach, echt geweldig is. Zij denkt zo goed met je mee. Daar hebben we heel veel aan als bewoners.”

Een bijzondere aanpak

De wooncoach is niet het enige dat de aanpak van ERA Contour bijzonder maakt. Omdat het hier specifiek om oudere bewoners gaat, wordt er tussen 12.30 en 13.30 uur niet gesloopt, zodat bewoners even kunnen rusten. Ook regelt het bouwbedrijf dat er dagelijks een taxibusje rijdt naar het Anne Frankcentrum, waar bewoners met de meegeleverde koffiebonnen een kopje koffie kunnen drinken en er even tussenuit zijn.

Feestelijk van start
Op maandag 25 september werd de start van de werkzaamheden feestelijk gevierd, in de tuin van het complex. In een speciaal opgebouwde tent, kregen de bewoners koffie met gebak en deinsden ze gezellig mee op de zeemansliederen van shantykoor ‘De Kreunende Sluisdeuren’. Ruud Schuttel, bedrijfsleider Beheer en Onderhoud ERA Contour, bedankte de aanwezige bewoners voor hun betrokkenheid en het vertrouwen: “Het werd wel een beetje tijd dat het complex werd aangepakt. Dat doen wij dan ook graag en we proberen de overlast daarbij voor u zo veel mogelijk te beperken. Heeft u een vraag of opmerking? Spreek de wooncoach aan of plak de door ons geleverde groene of oranje smiley op het raam, dan weten we dat het goed gaat of we komen met u praten om te bekijken waar het beter kan”.

De werkzaamheden zijn naar verwachting eind 2017 klaar.

Fotograaf: Sjaak Noteboom

ERA Contour

ERA Contour ontwikkelt en realiseert nieuwbouw- en renovatieprojecten, zowel in eigen beheer als voor derden. Samen met gemeenten, corporaties, andere ontwikkelaars en de eindconsument bedenken én maken de medewerkers plekken waar mensen gelukkig en veilig leven. Zo creëren we ruimte voor mens, stad en maatschappij. www.eracontour.nl. ERA Contour is onderdeel van TBI. TBI is een groep van ondernemingen die met elkaar en met hun klanten en partners de leefomgeving van de toekomst maken. www.tbi.nl

Woonpartners Midden-Holland

Woonpartners Midden-Holland is een woningstichting die actief is in de gemeenten Waddinxveen, Gouda, Zuidplas en Alphen aan den Rijn. Wij hanteren als motto ‘Thuis in wonen’. Als woningcorporatie zijn wij immers medeverantwoordelijk voor het woonplezier van vele klanten.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
 • Schrijf u gratis in voor de nieuwsbrief

 • Laatste Artikelen

 • Uitgever

  Spoor & Partners
  Postbus 20
  2040 AA ZANDVOORT
  Passage 17
  2042 KS ZANDVOORT
  023- 5740881
  contact@corporatiebouw.nl

X