Nieuws 100 huurwoningen in Tuinbuurt Vrijlandt

Published on maart 4th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Natuurinclusieve tuinbuurt in het hart van Rotterdam

Met de feestelijke oplevering van 100 huurwoningen in Tuinbuurt Vrijlandt heeft een groot aantal nieuwe huishoudens eind vorige maand een duurzaam en groen nieuw thuis in een sociaal verbonden wijk gekregen. De huurders van Havensteder ontvingen van gebiedsontwikkelaar Ballast Nedam en Huurdersplatform Lombardijen naast de sleutel een 3-jarig gezinsabonnement voor de lokale speeltuin.

De 100 huurwoningen zijn door de hele wijk gemixt. Het gaat om zowel grondgebonden woningen als appartementen. Naast de speeltuinabonnementen hebben alle nieuwe bewoners bij het sleutelmoment een vogelpakket ontvangen van Vogelbescherming Nederland. Het pakket helpt hen oog te hebben voor gevleugelde wijkgenoten. Door de vogelpakketten worden tuinen en balkons vogelvriendelijker en ontdekken bewoners snel verschillende vogelsoorten.

Gezonde toekomst

Gedurende de ontwerpfase is veel aandacht besteed aan het stimuleren van de biodiversiteit in dit tuindorp van de 21e eeuw. Tuinbuurt Vrijlandt wordt hiermee een natuurinclusieve en klimaatadaptieve wijk midden in de stad.

Chantal Zeegers, wethouder Klimaat Bouwen en Wonen van de gemeente Rotterdam: “Met Tuinbuurt Vrijlandt wordt een prachtige woonbuurt aan Lombardijen toegevoegd. Er is extra veel aandacht besteed aan het groen, speelvoorzieningen en duurzaamheid. Zo is er volop ruimte om elkaar te ontmoeten, iets te organiseren of om te spelen. Een gevarieerde wijk met ruimte voor iedere portemonnee, dat zorgt ook voor een goede doorstroming binnen de wijk. En duurzame onderdelen, zoals de energie neutrale woningen, maken de buurt helemaal toekomstbestendig!”

Lees ook: vorig jaar werd er gestart met houten conceptwoningen in Rotterdam.

Woonplezier

Maarten Wittens van Ballast Nedam Development: “Wij zijn verheugd dat we de huurders van Havensteder mogen verwelkomen in Tuinbuurt Vrijlandt. We wensen iedereen heel veel woonplezier in dit duurzame tuindorp. We hebben veel aandacht besteed aan extra groen, natuurinclusief bouwen en er een kindvriendelijke wijk van kunnen maken.’

Urias Santos Bakker van Havensteder: “Honderd huishoudens vonden via Havensteder een nieuw thuis in Tuinbuurt Vrijlandt. Fijn om dat met de nieuwe bewoners te kunnen vieren. Met de oplevering van deze duurzame woningen dragen we weer bij aan het oplossen van de sociale woningnood in Rotterdam. De mix koop en sociale huur zorgt voor een diverse wijk. Ook onder onze huurders is er sprake van een mix, van nieuwe bewoners zoals jonge starters tot doorstromers die een grote eengezinswoning inruilden voor een appartement. Daarmee past Tuinbuurt Vrijlandt mooi binnen de ambities van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid.”

https://www.tuinbuurtvrijlandt.nl/rotterdam/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X