Nieuws

Published on maart 11th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

120 Nieuwe woningen op BSV-terrein in Bergen

Op de locatie van het voormalig BSV-terrein in Bergen realiseert Kennemer Wonen 120 nieuwe woningen. Krista Walter, directeur-bestuurder Kennemer Wonen en Yvonne Roos-Bakker, wethouder gemeente Bergen hebben de koopovereenkomst voor de bouwkavels ondertekend.

“Nu de handtekeningen zijn gezet, kunnen we de volgende stap zetten voor de realisatie van 120 nieuwe woningen op deze plek. Het wordt een combinatie van sociale huurwoningen en woningen in de middenhuur. Dat is belangrijk, er zijn veel woningzoekenden. Ook in Bergen,” zegt Krista Walter.

Yvonne Roos-Bakker vult aan: “Mooi dat we daarvoor nu de eerste schop in de grond kunnen zetten! De woningen zijn hard nodig in Bergen en in Kennemer Wonen hebben wij een goede partner gevonden die zich inzet voor meer betaalbare woningen.”

Alle leeftijden

Er is een grote behoefte aan woningen, geschikt voor alle leeftijden. Kennemer Wonen bouwt in totaal vijf appartementsgebouwen en tien grondgebonden woningen. Ieder gebouw heeft 22 appartementen en wordt een mix van twee- en driekamerappartementen. De tien grondgebonden woningen bestaan uit twee lagen en krijgen twee slaapkamers. Alle woningen zijn energiezuinig. Kennemer Wonen wil doorstroming bevorderen en huurders die een sociale huurwoning in Bergen achterlaten voorrang geven. “Bij de bouw van nieuwbouwwoningen is het belangrijk om doorstroming te stimuleren en zo steeds meer de juiste woning voor de juiste woningzoekende beschikbaar te stellen. Een woning die past bij de huidige woon- en leefsituatie van onze huurders en woningzoekenden,” vervolgt Walter.

Park de Beeck

De naam van de ontwikkellocatie is Park de Beeck. Deze naam is gekozen vanwege de parkachtige omgeving en de nabijheid van Sportcentrum de Beeck. Naast de 120 woningen die Kennemer Wonen hier bouwt, worden op de grond van de gemeente nog 32 koopwoningen gebouwd.

Als alles volgens verwachting verloopt, kan de bouw eind 2024 starten. De woningen worden niet allemaal tegelijkertijd in aanbouw genomen, maar gefaseerd gebouwd. “Met de handtekeningen op de koopovereenkomst kunnen we eindelijk echt de schop in de grond zetten”, sluiten Krista Walter en Yvonne Roos-Bakker af.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X