Nieuws 135 betaalbare nieuwbouwwoningen aan de Turkooislaan door Portaal De Raad Bouw

Published on december 18th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Feestelijke start bouw 135 betaalbare woningen Turkooislaan

Maandag 11 december is de bouw van 135 betaalbare nieuwbouwwoningen aan de Turkooislaan feestelijk van start gegaan. De bouw werd symbolisch afgetrapt door wethouder Julius Terpstra (Wonen en Bouwen), opdrachtgever Portaal en aannemer De Raad Bouw. Als officiële starthandeling werd een tijdcapsule begraven op het bouwterrein, met daarin input van de gemeente Leiden, woningcorporatie Portaal, aannemer De Raad Bouw en zorgorganisatie ’s Heeren Loo. In de capsule zitten diverse kenmerkende items voor deze tijd van de betrokken partijen, zoals een luchtfoto van de Mors, een krant, een USB-stick in de vorm van een goudstaaf, een gedicht gemaakt door cliënten van ’s Heeren Loo en een brief aan de toekomstige opgraver met daarin de beweegredenen en verwachtingen voor het project.

Woningnood iets kleiner maken

Met 135 betaalbare huurwoningen voor de stad Leiden wordt de woningnood weer ietsje kleiner gemaakt. Van de 135 woningen zijn er 115 voor de sociale verhuur en 20 woningen vallen in de middenhuur. Gezien de bestaande woningvoorraad van Portaal in de buurt, vooral grotere 4-kamerwoningen, is voor dit project gekozen voor vooral 2- en 3-kamerwoningen en enkele studio’s. De appartementen zijn met name voor 1- en 2-persoonshuishoudens bedoeld. De woningen zullen met voorrang aangeboden worden aan huurders die in Leiden een sociale huurwoning achterlaten.

“We zijn ontzettend blij dat we met project Turkooislaan betaalbare huurwoningen kunnen toevoegen aan de stad. Er is een grote behoefte aan meer woningen in Leiden en op deze manier kunnen we daar een grote bijdrage aan leveren. Nu het startsein voor de bouw is gegeven gaat het echt beginnen”, aldus manager Volkshuisvesting bij Portaal, Jet Bicker Caarten.  

Wethouder Julius Terpstra vertelt:  “Het voormalige kinderdagverblijf en de kerk worden getransformeerd naar een nieuw thuis voor 135 huishoudens. Hierdoor krijgen deze gebouwen een prachtige nieuwe bestemming en worden ze op een unieke manier hergebruikt om sociale huurwoningen te realiseren. Voor ons als gemeente Leiden is het belangrijk dat er voldoende betaalbare huurwoningen beschikbaar zijn voor iedereen. En daar draagt dit project aan de Turkooislaan zeker aan bij”.

Lees ook: In februari startte Portaal en Van Wijnen een verduurzamingsproject.

Bijzondere doelgroep

Ongeveer 12 woningen van het nieuwbouwproject gaan naar bewoners die iets meer begeleiding nodig hebben. Zo gaat zorgorganisatie ’s Heeren Loo 7 woningen huren voor de uitstroom van cliënten die stap naar meer zelfstandigheid kunnen maken. “We zijn ontzettend blij dat wij met dit project woonruimte voor onze cliënten kunnen bieden. Deze groep cliënten heeft steun aan elkaar en als het nodig is ook aan de begeleiding op onze nabijgelegen locatie aan de Diamantlaan”, aldus Tanja Hus, accountmanager Zorgvastgoed van ’s Heeren Loo.

Het startsein voor de bouw van de nieuwe woningen is gegeven. De woningen zullen medio 2025 worden opgeleverd.  

https://portaal.nl/over-ons/actueel/nieuws/feestelijke-start-bouw-135-betaalbare-woningen-turkooislaan/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X