Nieuws

Published on september 6th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

222 woningen van corporatie Haag Wonen maken plaats voor meer nieuwe woningen

De bewoners van 222 woningen aan de Denekampstraat, Fluitenbergstraat, Loevesteinlaan en Hengelolaan zijn op dinsdag 31 augustus persoonlijk geïnformeerd door Haag Wonen over de toekomst van hun woning. De woningen gaan plaatsmaken voor meer nieuwe, comfortabele en energiezuinige woningen. Haag Wonen wil er zo’n 350 sociale huurwoningen bouwen en kijkt daarbovenop naar mogelijkheden voor betaalbare vrije sectorwoningen en betaalbare koopwoningen.

De sloop-nieuwbouwplannen starten naar verwachting halverwege 2024. Dit geeft Haag Wonen de tijd om de plannen samen met de bewoners goed voor te bereiden.

Op dinsdag 31 augustus bezochten medewerkers van Haag Wonen de huurders om wie het gaat. Ze vertelden hen over de toekomst van hun woning. Gebiedsmanager Pim Timmers: “De eerste gesprekken met de huidige bewoners verliepen goed. We hebben ongeveer de helft van onze huurders bij de voordeur gesproken. De huurders die wij niet hebben gesproken, hebben wij dezelfde dag nog gebeld. De meeste reacties waren positief, ondanks dat het nieuws een grote impact heeft op de bewoners. Het is natuurlijk niet niks als je huis wordt gesloopt en je moet verhuizen. Onze huurders waarderen het erg dat we het nieuws persoonlijk en coronaveilig brengen. De komende tijd besteden we veel aandacht aan onze bewoners en gaan we met hen persoonlijk in gesprek. Het is belangrijk dat zij zich gehoord voelen en dat wij maatwerk leveren waar dat kan. Er zijn een aantal bewoners die hebben aangegeven als bewonersvertegenwoordiger mee te willen denken en praten en daar zij wij erg blij mee. Dat belooft veel goeds voor de samenwerking in de toekomst.”

Bewoners staan er niet alleen voor
Gebiedsmanager Pim Timmers: “Ruim voordat we starten met de uitvoering van de plannen, gaan we bij alle bewoners langs om hun persoonlijke situatie te bespreken. De komende tijd richten we een bewonersgroep op met bewoners die willen meedenken over de plannen. Samen met de bewonersgroep maken we een sociaal plan, waarin we afspraken vastleggen. Bijvoorbeeld over de terugkeermogelijkheid, de verhuisvergoeding, de voorrangsverklaring en de tijdelijke bewoning van lege huizen. En natuurlijk ondersteunen we bewoners die hulp nodig hebben bij het zoeken naar een nieuwe woning. Ze staan er niet alleen voor.”

“Het is hard nodig dat we meer woningen bouwen”
“Haag Wonen verbetert en verduurzaamt bestaande woningen als dat mogelijk is, zodat ze klaar zijn voor de toekomst”, zegt Pim Timmers. “Met voldoende comfort en goede isolatie. Soms lukt dat niet, zoals hier. De woningen zijn oud, zeer onderhoudsgevoelig en lastig te verduurzamen. Daarom maken ze plaats voor moderne, comfortabele en energiezuinige woningen met een goed binnenklimaat. Op deze plek kunnen we flink méér woningen bouwen en meer mensen in Den Haag aan een woning helpen. We willen zo’n 350 sociale huurwoningen bouwen en kijken ook naar mogelijkheden voor betaalbare vrije sectorhuurwoningen en betaalbare koopwoningen. Zodat mensen die net teveel verdienen voor een sociale huurwoning, ook in deze buurt kunnen (blijven) wonen. Die woningen zijn hard nodig, want de wachtlijsten en het woningtekort zijn enorm. We gaan in gesprek met de  bewoners over de plannen en stemmen ze uiteraard ook af met de gemeente Den Haag. De vernieuwingsplannen in Morgenstond dragen bij aan de gewenste woonkwaliteit, de leefbaarheid en het terugdringen van de woningnood in onze mooie stad. En ze sluiten goed aan bij de toekomstplannen van de Gemeente Den Haag voor Zuidwest.”

Over Haag Wonen
Haag Wonen zorgt voor goede, betaalbare en duurzame woningen in Den Haag. Zo’n 1 op de 10 mensen in Den Haag woont in een woning van Haag Wonen. De puur Haagse woningcorporatie gelooft dat een fijn thuis de basis is voor een goed leven. En dat een mooie stad, een stad is voor iedereen. Een stad waarin je je thuis voelt en meetelt. Haag Wonen onderhoudt, verbetert en bouwt met een sociaal hart. Hierbij kijkt de Haagse woningcorporatie naar het grotere plaatje en naar wat goed is voor zoveel mogelijk mensen. De uitdagingen zijn groot in deze mooie stad aan zee. Met veel zorg en aandacht zoekt Haag Wonen de beste oplossingen. Dat is niet altijd gemakkelijk. Het kan zijn dat huurders daar soms minder blij van worden. Onderhoud en renovatie geven overlast. En verhuizen omdat je woning wordt gesloopt, is niet niks. Toch is dat soms nodig. En daar helpt Haag Wonen haar bewoners bij. Zo kan Haag Wonen er zijn voor haar bewoners én voor mensen die een betaalbare woning zoeken. Nu en over 50 jaar. 

https://haagwonen.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X