Nieuws

Published on januari 3rd, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

260 sociale huurwoningen op Hembrugterrein

In opdracht van woningcorporatie Rochdale worden 260 sociale huurwoningen gebouwd op het Hembrugterrein in Zaandam. De overeenkomst is gisteren getekend. Hembrug Zaandam BV verkoopt de grond aan Rochdale. De appartementen worden ‘turn key’ ontwikkeld en gebouwd door Ten Brinke.

De 260 sociale huurappartementen worden gerealiseerd in twee gebouwen op een campus grenzend aan het Hembrugbos, gelegen op het noordelijk deel van het Hembrugterrein. Rochdale is nauw betrokken geweest bij het uitwerken van de indeling en opzet van de gebouwen die respectievelijk 165 en 95 woningen krijgen. De woningtypen zijn divers. Er komen studio’s voor Zaanse jongeren, 2-kamerappartementen voor starters en 3-kamerwoningen voor kleine gezinnen. De bovenste verdiepingen van de gebouwen kijken uit over de bomen, het water richting Amsterdam en het centrum van gemeente Zaanstad.

Hembrug Zaandam

Eigenaar van vrijwel het hele Hembrugterrein is sinds 2018 de ontwikkelcombinatie ABC Planontwikkeling LIFE NL (vertegenwoordigd door Redevco Living) en Ten Brinke (tezamen Hembrug Zaandam BV). De combinatie transformeert het voormalige militaire industrieterrein fasegewijs tot een gemengd gebied voor wonen, werken, kunst, cultuur en natuur. De gebiedstransformatie begint in het noordelijke deel van het terrein. In totaal komen er circa 1.200 nieuwe woningen op het Hembrugterrein.

De gemeente Zaanstad is eigenaar van het Hembrugbos. Een deel van de bestaande industriële panden is in bezit van particulieren. Nico Overdevest, bestuurder bij Rochdale, is enthousiast dat de ambitieuze plannen gerealiseerd gaan worden: ‘Op het Hembrugterrein geven wij op een geweldige manier invulling aan het ideaal van de “ongedeelde stad”. Dat er zo veel betaalbare huurwoningen komen, op een van de mooiste en interessantste plekken aan het Noordzeekanaal, is iets waar we heel trots op zijn.’ Leo Versteeg, directeur bij Ten Brinke Vastgoedontwikkeling en directielid Hembrug Zaandam BV: ‘De transformatie van het spannende Hembrugterrein is een prachtig project met mooie uitdagingen. Wij zijn erg blij met Rochdale als partner en met hun betrokkenheid bij de ontwikkeling van een groot aantal sociale huurwoningen.’

Planning

De bouw start in de loop 2024. De eerste bewoning is mogelijk vanaf 2026.

Blok 1: 165 woningen – ontwerpbureau MOKE architecten uit Amsterdam
· Start bouw: tweede kwartaal 2024
· 60 studio’s van 25-30 m² gebruikersoppervlak
· 85 2-kamerwoningen (ca. 44 m² )
· 20 3-kamerwoningen (70-78 m²)

Blok 10: 95 woningen – ontwerpbureau MIX architectuur uit Ede
· Start bouw: vierde kwartaal 2024
· 57 2-kamer woningen (46 m²)
· 38 3-kamerwoningen (75 m²)

Meer informatie over de ontwikkeling van Hembrug: www.hembrugontwikkelt.nl


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X