Nieuws 275 nieuwe woningen met SuHa Twins

Published on juli 5th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

275 nieuwe woningen met SuHa Twins

Gemeente Amsterdam en Eigen Haard tekenden op 26 juni voor maximaal 275 nieuwe woningen. De SuHa twins komen te staan tussen het Hoekenespad en het water van de toekomstige Nieuwe Osdorpergracht. De bouw van deze woningen is onderdeel van de uitbreiding en vernieuwing van stadscentrum Osdorpplein, het centrum van Nieuw–West. Een plek omgeven door water en groen waar mensen van alle leeftijden en culturen elkaar ontmoeten en zich thuis voelen. 

In de nieuwbouw komen sociale, middeldure huur- en koopwoningen – aardgasvrij, met stadsverwarming en elektrisch koken. In totaal komen er 4 gebouwen: 2 hoge gebouwen van 34 meter en 2 lage gebouwen van 13 meter. De nieuwbouw heet ‘SuHa twins’ (tweeling) omdat de 2 hoge en de 2 lage gebouwen erg op elkaar lijken. De openbare ruimte komt er ook anders uit te zien. De gemeente gaat deze veranderen en verbeteren, bijvoorbeeld door het graven van de Nieuwe Osdorpergracht.

Sloop huidige woningen

De huidige 21 woningen aan de Wilhelmina Bladergroenstraat worden gesloopt om plek te maken voor de SuHa twins. Het huidige gebouw komt uit 1985 en is technisch in redelijke staat, maar door het gebouw te slopen kan Eigen Haard meer én verschillende soorten woningen bouwen. Die sluiten straks ook beter aan bij de woonwensen van huidige en toekomstige bewoners.

Passende woningen

‘Vanwege de enorme druk op de woningmarkt vinden we het belangrijk om een kans zoals deze te grijpen,’ aldus Nicole de Vrij, directeur Ontwikkeling en Zakelijk Beheer bij Eigen Haard. ‘We bouwen ook speciale woningen voor jongeren, mensen die begeleiding nodig hebben, senioren en mensen in een rolstoel. Ook sluit onze beslissing aan bij de stedenbouwkundige plannen van de gemeente Amsterdam voor Stadscentrum Osdorpplein.’

In totaal 1100 nieuwe woningen

Eigen Haard bouwt volop in en rond het Stadscentrum Osdorpplein. De laatste van de in totaal 251 nieuwe woningen in complex SuHa A+B worden op dit moment opgeleverd. Daarnaast zijn er plannen voor sloop- en nieuwbouw aan de Suchtelen van de Haarestraat en de Martini van Geffenstraat. Daar gaat het om ongeveer 425 woningen. Aan Meer en vaart, direct tegenover het centrumgebied, komen zo’n 145 nieuwe woningen. In totaal staan er rond de 1100 woningen op de planning voor de komende 5 tot 10 jaar.

Huidige en nieuwe bewoners

Met het organiseren van buurtactiviteiten wil Eigen Haard huidige en nieuwe bewoners straks met elkaar in contact gaan brengen. En met de komst van een nieuw wijkkantoor aan de Jan Celestraat en 2 wijkbeheerders is de corporatie goed benaderbaar voor huurders. De Vrij: ‘De bouwplannen zorgen natuurlijk wel voor overlast bij de huidige bewoners. Wij beseffen dat en proberen dit zoveel mogelijk te beperken.’

Planning

De sloop van het huidige gebouw aan de Wilhelmina Bladergroenstraat staat voor de zomer van 2025 op de planning. Daarvoor hebben bewoners ruim de tijd om met voorrang te verhuizen. Vanaf het najaar van 2025 start de bouw van de SuHa twins. Eigen Haard levert de eerste woningen naar verwachting op in de loop van 2027.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X