Nieuws

Published on mei 17th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Vestia: 318 woningen Rode Dorp Delft weer klaar voor de toekomst

Met een gezellige plantenmarkt voor de bewoners van het Rode Dorp in Delft, vierden we samen met TBI-onderneming ERA Contour op woensdagmiddag 11 mei de afronding van de onderhoudswerkzaamheden. In het afgelopen jaar kregen de 318 woningen van de Diepenbrockstraat en omgeving een duurzame opknapbeurt. De woningen zijn nu comfortabeler, veiliger en energiezuiniger.

Om de afronding te vieren, zijn alle bewoners uitgenodigd voor een plantenmarkt met een hapje en drankje. Iedere bewoner kon kiezen uit een kamerplant of buitenplant, als dank voor hun medewerking.

Welke werkzaamheden voerden we uit?
De woningen uit de jaren ’60 aan de Diepenbrockstraat, Sweelinckstraat, Van der Horststraat en Wagenaarstraat in de wijk Buitenhof in Delft knapten we van binnen en buiten op. De 318 woningen zijn beter geïsoleerd en er zijn verschillende energiebesparende maatregelen genomen. We verwijderde asbest en installeerde ook een nieuw verwarmings- en warm tapwatersysteem zodat we de woningen in de toekomst kunnen aansluiten op een warmtenet. In alle keukens maakten we een elektra-aansluiting om elektrisch te koken. Ook de algemene ruimten van de zes flats knapten we op: zo pasten we ledverlichting toe, schilderden we de entrees en herstelden we het metselwerk. Hierdoor hebben de gebouwen weer een frisse uitstraling. Martin Kuiper, projectleider bij Vestia: “De werkzaamheden zorgden voor nogal wat overlast het afgelopen jaar. We zijn blij dat de bewoners zoveel geduld hadden. Door een goede afstemming met de bewoners en ERA Contour brachten we het project tot een goed einde.”

Voorzieningen voor bewoners
De werkzaamheden voerde ERA Contour uit in bewoonde staat. Om de bewoners tijdens de werkzaamheden ook een rustige plek te bieden, hebben we samen met ERA Contour rustunits aangeboden. Deze speciale rustruimtes kregen van de BouwAkademie een eigentijdse en vrolijke uitstraling, zodat het voor bewoners een fijne plek was om te verblijven. Michel Ouwens, adjunct-directeur bij ERA Contour: “Bij de BouwAkademie werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We zijn er trots op dat het mes op deze manier aan twee kanten snijdt; voor de deelnemers van de BouwAkademie was het een mooie en dankbare opdracht waar zij hun vakmanschap in kwijt konden, en voor bewoners maakte dit het verblijf in de rustunits nét iets aangenamer.” Voor bewoners die door omstandigheden niet in hun eigen woning konden blijven, waren logeerwoningen beschikbaar. Verder konden bewoners een kijkje nemen in de modelwoning en met vragen terecht bij de bewonersbegeleiders tijdens de spreekuren.

Vervangen schuttingen en opleverpunten afronden
Deze maand en volgende maand vervangen we de schuttingen die aan vervanging toe zijn, bij de bewoners die op de begane grond wonen met een tuin. We plaatsen houtbetonschuttingen aan het einde van de tuinen. Dit maakt de uitstraling van de wijk af. Ook ronden we de laatste opleverpunten af en ruimen we de bouwplaats op.

https://www.vestia.nl/News/2594/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X