Nieuws

Published on september 12th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Maasdelta Groep levert 75 huurappartementen op De Kade

Maasdelta Groep is gestart met de oplevering van 75 huurappartementen op De Kade. Het woongebouw bestaat uit 20 maisonnettes en 55 appartementen in de sociale huur. Op 5 september 2022 hebben de 11 huurders van de 5e verdieping als eerste hun sleutels gekregen. Wethouder Sjoerd Kuiper (o.a. volkshuisvesting) reikte deze met veel plezier officieel aan hen uit. 

Wethouder Sjoerd Kuiper: “De komende weken trekken er 75 huishoudens in deze mooie, nieuwe en  duurzame woningen in onze nieuwste wijk De Kade. Een mooi moment voor deze huurders, voor de buurt die gestaag groeit en steeds meer inwoners krijgt, maar ook voor de gemeente Maassluis. Complimenten voor de ontwikkelaar Appelbloesem, woningbouwcorporatie Maasdelta, aannemer Waal en alle betrokken onderaannemers. We sloegen in april 2021 hier de eerste paal en dankzij het harde werk van velen staan hier 75 nieuwe, duurzame sociale woningen!”

De komende twee weken krijgen ook de andere huurders hun sleutels. Wethouder Kuiper wenst alle huurders namens de gemeente Maassluis en Maasdelta alvast veel woonplezier!

Het nieuwe woongebouw met zes woonlagen heeft een stoere en industriële uitstraling
Het gebouw is een langgerekt blok aan de Taanschuurkade-Noord. De gevel van de huurwoningen doet denken aan Maassluise pakhuizen. De woningen zijn energiezuinig, gasloos en voorzien van een warmtepomp en vloerverwarming.

De 75 sociale huurwoningen zijn verdeeld in:

  • 20 maisonnette woningen (woonruimtes verdeeld over 2 verdiepingen) op de begane grond. De woningen hebben 4 kamers en een eigen entree aan de Taanschuurkade-Noord. Elke woning heeft een voor- en achtertuin en een berging in de tuin.
  • 55 appartementen op de 1e t/m 5e verdieping. De appartementen hebben 2, 3 of 4 kamers, zijn gelegen aan een galerij en worden ontsloten via een ruime entree waar 2 liften zijn. Op de begane grond heeft men een eigen berging. De appartementen hebben uitzicht over de wijk, de groene dijken en het station richting de stad.

De nieuwbouw op De Kade startte in april 2021
Waal realiseerde de woningen. De Provincie Zuid Holland ondersteunt de bouw van sociale woningbouw en heeft hiervoor een subsidie verstrekt.

De 75 woningen zijn in januari 2022 te huur aangeboden via WoonnetRijnmond
Als er woningen beschikbaar komen, dan worden deze geplaatst op www.woonnetrijnmond.nl. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is het belangrijk om bij Woonnet Rijnmond als woningzoekende ingeschreven te staan: www.woonnetrijnmond.nl.

Over De Kade Maassluis
De Kade is een wijk die ontworpen is vanuit de unieke ligging aan de Nieuwe Waterweg in Maassluis, op loopafstand van het historische stadscentrum. Winkels en allerlei andere voorzieningen zijn dichtbij. Op De Kade worden woningen in verschillende prijsklassen gerealiseerd. Het wordt een gemengd gebied met diverse woningen, werken aan huis en kleinschalige bedrijvigheid. De noordkant grenst aan de nieuwe metrolijn. Langs de zuid- en westzijde wordt De Kade begrensd door de Delflandsedijk. Bezoek voor meer informatie: www.dekademaassluis.nl.

https://www.maasdelta.nl/over-maasdelta/publicaties/nieuws/nieuwsbericht/eerste-huurders-de-kade-krijgen-sleutels-uitgereikt


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X