Nieuws

Published on september 13th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Razendsnel en flex in Dronten

In het centrum van Dronten verrijzen twee bijzondere woongebouwen met 62 compacte studio’s en appartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens, die dringend woonruimte nodig hebben.

Modulair

De flexwoningen kunnen razendsnel worden gerealiseerd, omdat er gebruik wordt gemaakt van modulaire bouw, de techniek waarbij volledige modules in een fabriek worden ontwikkeld en op de bouwplaats worden afgeleverd voor montage.

De woningen voor Dronten zijn in de fabriek van Daiwa House geproduceerd en worden binnen één week per woning kant-en-klaar geplaatst. Wanneer de afwerking volgens planning verloopt, zijn de eerste woningen voor het einde van het jaar bewoond.

Biodivers

De gemeente Dronten en verhuurder OFW zetten in op vergroten van biodiversiteit in het centrum van Dronten door het aanplanten van groen dat vlinders en insecten aantrekt. Ook is er extra aandacht voor de verkeersveiligheid.

Voor de bouw is gekozen voor een locatie aan de Educalaan, de plek waar tijdens een renovatie het tijdelijke gemeentehuis heeft gestaan. De plek heeft als groot voordeel dat de nutsvoorzieningen er al lagen, waardoor een relatief snelle ontwikkeling mogelijk was. Omdat het een prominente locatie in het centrum is wordt goed gekeken naar de kwaliteit en uitstraling van de twee woongebouwen en hun inpassing in de omgeving.

Bron: https://www.ofw.nl/nieuws/nieuwsbericht/informatiebijeenkomst-over-flexwonen-aan-educalaan


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nl



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X