Nieuws

Published on september 18th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Hoogste punt nieuwe landmark van Lelystad

Na een bouwtijd van acht maanden bereikten woningcorporatie Centrada en bouwer Trebbe deze maand het hoogste punt van woongebouw De Coninxpoort in Lelystad. De Coninxpoort wordt één van de hoogste gebouwen van de stad en biedt in 14 woonlagen plaats aan 96 huurappartementen.

Martine Visser, directeur-bestuurder van verhuurder Centrada: “De Coninxpoort is het sluitstuk van woongebied Hooghe Bomen. Met de 303 woningen in dit nieuwe gebied bieden we niet alleen een thuis aan vele huishoudens, we versterken ook het karakter van Lelystad. Dit gebouw wordt een nieuw herkenningspunt.”

Marinus den Harder, directeur bij Trebbe: “We zijn trots dat we hier samen met Centrada onze kennis en ervaring met prefab bouwen verder door mogen ontwikkelen én dat we hier gezonde en duurzame woningen voor de bewoners kunnen realiseren. Op naar de volgende mijlpaal; de oplevering.”

Gevarieerd aanbod

Het gebouw De Coninxpoort is ontworpen door Inbo architecten en is met een hoogte van 43 meter één van de hoogste woontorens van Lelystad. Uitgangspunt bij de ontwikkeling was een gevarieerd woningaanbod voor diverse doelgroepen. 23 appartementen zijn voor de vrije sector. Daarnaast zijn 8 appartementen speciaal gereserveerd voor jongeren, 5 voor starters en 4 voor doorstromers.

Duurzaam en circulair

De Coninxpoort biedt straks plaats aan duurzame en gezonde appartementen. De appartementen worden aangesloten op de stadsverwarming van Lelystad. Dankzij goede isolatie bieden de woningen ook een hoog wooncomfort. Mooi detail is dat een deel van de appartementen een circulaire keuken krijgt. Deze keuken is voor 88% circulair en volledig modulair. De keuken is gemaakt van duurzame materialen; zo is 90% van het plaatmateriaal gemaakt van sloophout, is meer dan 25% van het staal gerecycled en het aanrechtblad is vervaardigd uit duurzaam gewonnen graniet.

Snel en efficiënt

Er is gekozen voor een prefab casco en prefab gevel. Hiermee wordt sneller en steigerloos gebouwd. Dit betekent ook minder lang overlast voor de omgeving. Daarnaast biedt Trebbe met deze prefab oplossingen het hoofd aan het tekort aan vakmensen. Het gebouw wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd aan Centrada.

Bron: https://www.centrada.nl/over-ons/nieuws/nieuwsberichten/hoogste-punt-voor-%C3%A9%C3%A9n-van-de-hoogste-woongebouwen-in-lelystad


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nl



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X