Nieuws

Published on april 14th, 2020 | by info@corporatiebouw.nl

0

Aannemer, leverancier van zonnepanelendak en Ubbink ontwikkelen dakdoorvoer met afvoersysteem op maat

Een dak dat bijna volledig bestaat uit zonnepanelen: ideaal! Maar hoe pas je hier dakdoorvoeren toe zonder in te leveren op efficiëntie én zonder concessies te doen aan de esthetische uitstraling van het gebouw? Rebor (leverancier van zonnepanelendaken), aannemer Stabo Bouw en Ubbink staken de koppen bij elkaar en bedachten een oplossing die staat als een huis.  

Stabo Bouw kreeg de opdracht voor het bouwen van 24 appartementen in Bovenkarspel. De opdrachtgever wilde graag zonnepanelen toepassen: dit werd het Loci-systeem van Rebor. Het inpassen van ventilatie en rioolontspanning in het zonnepanelendak was nog wel even een uitdaging, dus werd Ubbink gevraagd om mee te denken. Zo werd dit project vanaf de tekentafel tot en met de uitvoering gezamenlijk aangepakt, in een multifunctioneel team. Met resultaat! Een speciaal gemaakt dummypaneel van aluminiumcomposiet en foam, precies op maakt gemaakt voor de dakdoorvoer.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X