Nieuws

Published on november 18th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie BrabantWonen bereikt hoogste punt voor Guido en Albrecht Den Bosch

Vrijdagmiddag 12 november stonden we samen de nieuwe huurders van Guido, wethouder Roy Geers en een aantal genodigden op het dak van de Albrecht om de vlag te hijsen vanwege het hoogste punt van Guido en Albrecht. Dit zijn de twee nieuwe appartementengebouwen die BrabantWonen laat bouwen aan de Guido Gezellelaan en de Rodenbachstraat in ‘s-Hertogenbosch.

De komende jaren vernieuwt BrabantWonen de zes flats in Gestelse buurt. Aannemer Huybregts Relou bouwt de eerste twee nieuwe appartementengebouwen. Deze hebben inmiddels een eigen naam gekregen: Guido en Albrecht. Dit zijn de voornamen van de dichters waarnaar de straatnamen zijn vernoemd. De andere vier nieuwe flats krijgen straks ook een eigen naam. Met de vernieuwing van de flats zetten BrabantWonen en gemeente ’s-Hertogenbosch samen met welzijnsorganisatie Farent en Politie in op een duurzame ontwikkeling van de buurt.

Betaalbaar wonen

Zowel Guido als Albrecht zijn nagenoeg identiek. Elk gebouw heeft 31 betaalbare huurappartementen met twee- of driekamers verdeeld over vier lagen. Alle woningen in de Guido zijn inmiddels verhuurd. De verhuur van Albrecht start 6 december via WoonService Regionaal. Naar verwachting wordt Guido in juli 2022 opgeleverd. De appartementen aan de Rodenbachstraat zijn in mei 2022 klaar.

Duurzaamste gebouw

De ambitie is om hier het duurzaamste gebouw van ’s-Hertogenbosch te bouwen. Beide gebouwen zijn bijna energie neutraal (BENG). Bij de bouw worden slechts drie hoofdmaterialen gebruikt. De woningen hebben geen gasaansluiting en dat betekent dat alles elektrisch gaat. Een gemeenschappelijke warmtepomp zorgt voor de verwarming. Daarnaast zijn de woningen zeer goed geïsoleerd en hebben allen een zogenaamde wintertuin. Die zorgt ervoor dat in de woning zomers koeler is en in de winter de kou buiten blijft. Op het groene dak komen op een pergola zonnepanelen te liggen, die de benodigde energie opwekken.

Ontmoeten in het groen op grote hoogte

Het bijzondere aan Guido is dat op het dak een daktuin komt. Zo ontstaat hier een groen, biodivers dak. Dat is goed voor de bloemetjes en de beestjes en het geeft ook extra isolatie. Maar het wordt vooral ook een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Momenteel is BrabantWonen met een aantal nieuwe bewoners bezig met het ontwerp hiervan.

Duurzame inzet van bewoners

Ook is er aandacht voor duurzame inzet van buurtbewoners. Door de samenwerking met Weener XL werkt er momenteel een buurtbewoner, die zonder werk zat, mee aan de bouw. Zo biedt BrabantWonen en Huybregts Relou de mogelijkheid om werkervaring op te doen, zodat de volgende stap om te solliciteren makkelijker wordt.

‘De Gestelse buurt werkt!’

De vernieuwing van de zes flats van BrabantWonen is onderdeel van de buurtvisie ‘De Gestelse buurt werkt!’ Samen met bewoners werken gemeente ‘s-Hertogenbosch, politie, BrabantWonen en welzijnsorganisatie Farent aan een mooie, veilige Gestelse buurt waar bewoners prettig samenwonen.

https://www.brabantwonen.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X