Nieuws allereerste bewoners in Appingedam naar nieuwbouwwoning

Published on juni 12th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Eerste bewoners naar nieuwbouw Appingedam

Het duurde iets langer dan gepland, maar het resultaat mag er zijn. Rond deze tijd verhuizen de allereerste bewoners van de Burgemeester Klauckelaan in Appingedam naar hun nieuwbouwwoning.

Nadat de eerste tien voormalige bewoners zijn teruggekeerd naar hun nieuwe thuis, staan de huurders van de resterende woningen in de startblokken. Ook de nieuwbouw van veertien woningen aan de naastgelegen K. ter Laanstraat vordert snel. Tegen het einde van dit jaar kunnen ook daar de verhuisdozen worden uitgepakt.

Aardbevingsbestendig

In totaal hebben 38 portiekwoningen in Appingedam plaatsgemaakt voor 36 moderne, aardbevingsbestendige en energieneutrale woningen. Compleet met lift en parkeergelegenheid is het mogelijk om hier ook op latere leeftijd zelfstandig en comfortabel te blijven wonen. De woningen hebben drie kamers, waarvan twee slaapkamers en beschikken over een balkon of terras en een eigen berging op de begane grond.

Warm welkom

Met een glimlach op haar gezicht keek Laura Broekhuizen (directeur-bestuurder van Groninger Huis) toe terwijl het verhuisbedrijf de laatste spulletjes uitlaadde bij meneer Luymers. Broekhuizen, vol trots over het resultaat, zei: “Ik begrijp heel goed waarom de terugkerende bewoners, onze huurdersorganisatie en de gemeente het unaniem eens waren over dit ontwerp. Het is een prachtige binnenkomer als je de wijk inrijdt. Daarnaast bieden we met deze woningen ook het comfort en gemak waar bewoners jarenlang van kunnen genieten.”

Wethouder Usmany-Dallinga vulde aan: “Daar ben ik het volledig mee eens. De nieuwbouw is een aanwinst voor Opwierde. Het is een prachtig gebouw bij de entree van de wijk.”

Lees ook: Corporatie Groninger Huis bouwde vorig jaar 18 energiezuinige appartementen in Hoogezand.

Buurtbarbecue

Zodra alle bewoners van de Burgemeester Klauckelaan gesetteld zijn, staat er een gezellige buurtbarbecue op de planning. Natuurlijk worden ook de nieuwe bewoners aan de K. ter Laanstraat niet overgeslagen. Na de sleuteloverdracht heeft Woonstichting Groninger Huis ook hier iets leuks voor de huurders in petto om het begin van hun nieuwe hoofdstuk te vieren.

https://groningerhuis.nl/over-ons/nieuws-en-publicaties/nieuws/eerste-bewoners-woonstichting-groninger-huis-verhuizen-naar-nieuwbouw-appingedam


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X