Nieuws Amsterdam-Duivendrecht passantenpension geopend

Published on april 22nd, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Amsterdams passantenpension open

In Amsterdam-Duivendrecht is vorige week het nieuwe passantenpension voor economisch daklozen aan de H.J.E. Wenckebachweg feestelijk geopend. De Alliantie realiseerde in samenwerking met HVO-Querido en in opdracht van gemeenten Amsterdam, Ouder-Amstel en de Amstelland gemeenten een complex met 93 eenpersoonswoningen voor mensen die door omstandigheden, bijvoorbeeld door scheiding of faillissement, tijdelijk geen eigen woning meer hebben.

Tijdelijke woonplek

Het passantenpension bezit 93 woonunits verdeeld over 4 bouwlagen, plus 3 units voor gemeenschappelijke ruimtes. Elke woning beschikt over een eigen keuken en sanitair. De ruimte rond het gebouw is groen ingevuld en er zijn plekken voor het stallen van fietsen. Een passantenpension is een tijdelijke woonplek voor mensen die kortdurend geen woning hebben. Het gaat vooral om mensen die door financiële problemen hun huis zijn kwijtgeraakt, bijvoorbeeld door het verlies van hun baan of een scheiding. Het is de bedoeling is dat zij op termijn met wat lichte ondersteuning van HVO-Querido weer doorstromen naar een reguliere woning.

Lees ook: vorig jaar rondde de Alliantie de duurzame renovatie van Klarenburg af.

Trots op samenwerking

‘De woningtekorten zijn onverminderd groot, ook voor verschillende aandachtsgroepen,’ aldus wethouder Frequin van Ouder-Amstel. ‘We zijn heel blij met deze samenwerking tussen de buurgemeenten en het realiseren van deze huisvesting voor economisch daklozen in het veranderende gebied van Werkstad OverAmstel.’

De bestuurders van de betrokken gemeenten hebben de complexe samenwerking en het mooie resultaat gevierd met het openen van het gebouw waarin de eerste bewoners inmiddels hun intrek hebben genomen.

https://www.de-alliantie.nl/over-de-alliantie/nieuws-en-publicaties/nieuws/wenckebachweg-opening


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X