Nieuws

Published on juni 17th, 2022 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonforte bouwt prachtige nieuwe appartementen voor senioren

Het zetten van de handtekening door Monique Brewster en wethouder Van As is een belangrijke mijlpaal in de verdere ontwikkeling van 135 nieuwe, duurzame huurwoningen op het terrein tussen Magnoliastraat en Bosparkweg.Zowel de gemeente als Woonforte zijn blij met deze toevoeging van sociale huurwoningen in Alphen aan den Rijn. Woonforte bouwt hier zeer energiezuinige en comfortabele huurwoningen, waar bewoners prettig en veilig kunnen wonen. Zijdekwartier architecten heeft een mooi ontwerp gemaakt met als thema ‘elkaar ontmoeten’ met aandacht voor veel groen in de omgeving.
Met deze huurwoningen krijgen senioren een groter aanbod van aantrekkelijke huurwoningen om uit te kiezen. Daarnaast dragen we met het vergroten van het aantal duurzame woningen in Alphen aan den Rijn ook bij aan het halen van de Klimaatdoelstelling.

Belangrijk voor de doorstroming

Kwalitatief goede woningen zijn belangrijk voor de doorstroming op de huurwoningenmarkt. Senioren hebben hierbij een sleutelrol. Als senioren gaan verhuizen en een (grote) eengezinswoning achterlaten, komen deze beschikbaar voor gezinnen. Met deze mooie en duurzame seniorenwoningen brengt Woonforte de doorstroming op gang en kunnen vervolgens ook andere huurders van Woonforte weer een wooncarrière maken.

Eerst slopen, daarna bouwen

De nieuwbouw vindt plaats in twee fasen. Als eerste verhuizen de bewoners van de 28 bungalows naar een – eventueel tijdelijke – andere woning. Als de bungalows gesloopt zijn, start de bouw van fase 1: een woongebouw met 67 huurwoningen met een binnentuin.
Fase 2: daarna sloopt Woonforte het appartementengebouw. Na de sloop bouwt Woonforte op die plek een nieuw woongebouw met 68 huurwoningen met een binnentuin.

De komende weken loopt nog een procedure voor een bestemmingsplanwijziging ten behoeve van de nieuwbouw. Naar verwachting is de sloop van fase 1 medio 2023. De bouw vindt daarna plaats in 2023 en 2024.

https://www.woonforte.nl/over-ons/onze-organisatie/nieuws/prachtige-nieuwe-appartementen-voor-senioren/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X