Nieuws

Published on oktober 29th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Woonzorg Nederland en BPD aan de slag voor meer betaalbare woningen voor ouderen

Woonzorg Nederland en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling gaan samenwerken om betaalbare ouderenhuisvesting te realiseren. De woningcorporatie en de gebiedsontwikkelaar trekken samen op in meer dan tien projecten in het hele land, te beginnen in Den Haag. Daar neemt Woonzorg Nederland 65 woningen over in het prijswinnende project Proeftuin Erasmusveld van BPD.

Woonzorg Nederland (sociale huurwoningen) en BPD (middenhuur woningen via BPD Woningfonds) zien een groeiend tekort aan geschikte woningen voor senioren. Ze spreken af om kennis, kunde en middelen te bundelen om aan die urgente vraag te voldoen. Beide zullen landelijk locaties beschikbaar stellen en verwerven om te komen tot nieuwe, duurzame huurwoningen in prettige, gemengde leefomgevingen.

Gezamenlijk antwoord aan gemeenten
“De nood is hoog,” zegt Cees van Boven, bestuursvoorzitter van Woonzorg Nederland. “In 2040 telt Nederland 4,7 miljoen 65-plussers, dat is een kwart van de bevolking. Maar de woningmarkt is daar nog lang niet klaar voor. Daarom zoeken we de samenwerking met ontwikkelaars als BPD, om vaart te kunnen maken en gemeenten een eenduidig antwoord te geven op hun huisvestingsvraagstuk. We leggen onze woningportefeuilles naast elkaar en kijken waar we de komende jaren seniorenwoningen kunnen realiseren. We hebben er nu 65 van BPD verworven in Den Haag, en ook al meerdere andere locaties geïdentificeerd om gezamenlijk aan de slag te gaan. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking de komende jaren.”

Den Haag eerste stap
Harm Janssen, regiodirecteur BPD, vervolgt: “Als grootste gebiedsontwikkelaar van Nederland voelen we al sinds onze oprichting 75 jaar geleden een maatschappelijke verantwoordelijkheid om voldoende betaalbare woningen te realiseren. Zodat iedereen in een fijne woning kan wonen, passend bij zijn of haar budget. In de huidige woningmarkt is dat steeds moeilijker te verwezenlijken, mede doordat de afgelopen jaren te weinig is bijgebouwd. Daarom werken we graag samen met woningcorporaties omdat ons beider DNA dicht bij elkaar ligt en we deze opgave goed samen kunnen aanpakken. Woonzorg Nederland past met haar focus op ouderenhuisvesting naadloos bij onze ambitie om de hoeveelheid betaalbare woningen in Nederland de komende jaren fors uit te breiden. De eerste stap om dit concreet te maken, zetten we vandaag met de overeenkomst voor Proeftuin Erasmusveld in Den Haag. Ik ben ervan overtuigd dat we er samen nog veel meer gaan zetten.”

Over Proeftuin Erasmusveld
Tussen de wederopbouwwijk Den Haag Zuid-West en omliggende Vinex-wijken ontstaat een nieuw, duurzaam woongebied: Proeftuin Erasmusveld. In totaal komen er circa 370 woningen, waarvan 65 voor Woonzorg Nederland. Appartementen en stadswoningen in woongebouw Leyhof, dat nu wordt gebouwd. In De Velden komen vijf hofjes met grondgebonden koopwoningen en sociale huurwoningen plus twee woonblokken betaalbare middenhuur woningen voor BPD Woningfonds. Duurzaamheid is het leidende thema in Erasmusveld. Hier wonen mensen straks bewust anders. Het wordt een bijzondere wijk voor mensen die bewust met hun leefomgeving omgaan en duurzaamheid belangrijk vinden. Het project werd onlangs beloond met de SKG Award 2021 voor duurzame gebiedsontwikkeling. De award is een initiatief van de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling en bedoeld voor gebiedsgerichte ontwikkelingen met een duurzame, integrale visie. De vakjury prijst Proeftuin Erasmusveld omdat “alle vinkjes van duurzaamheid ook daadwerkelijk worden aangetikt.”

https://www.woonzorg.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X