Nieuws

Published on juni 3rd, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Bewoners corporatie WoCom in Lierop klaar voor gasloze toekomst

Op 23 mei zijn de eerste ‘energieneutrale’ huurwoningen van Lierop opgeleverd. Met de toenemende vraag aan woningen, wordt er nog op veel bouwplaatsen ‘gas erop’ geroepen.
In Lierop was dat afgelopen jaar anders, daar gold het credo ‘gas eraf’. Niet dat de bouwvakkers van Vlassak hier achteroverleunden, integendeel, hier werd hard gewerkt aan de eerste nieuwe huurwoningen in Lierop die energieneutraal zijn. Inmiddels is de bouw van de vijf super geïsoleerde en aardgasvrije huurwoningen officieel afgerond. Donderdag kregen de toekomstige bewoners de sleutel overhandigd. De woningen zijn ontwikkeld door woCom. Wij kijken ook in brede zin kijkt naar verduurzaming van ons woningbestand.

Naast betaalbaarheid en beschikbaarheid, is duurzaamheid een belangrijk thema voor woCom en de gemeente Someren. De vijf sociale huurwoningen (drie starterswoningen voor één- of tweepersoons-huishoudens en twee gezinswoningen) zijn extra goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen, een warmtepomp en géén gasaansluiting meer. “Een energieneutrale woning is een woning waarin net zoveel energie wordt opgewekt als het gebouw verbruikt voor de verwarming, ventilatie, warm tapwater en verlichting,” vertelt Harrie van Rut, projectcoördinator bij woCom. “Deze bewoners aan het Gildeplein betalen alleen nog hun eigen energieverbruik. De energierekening is dus fors lager dan bij een reguliere woning.“ Duurzaamheid verbindt. Vandaag zag je dat al gebeuren toen de nieuwe buren elkaar ontmoetten. De eerste contacten zijn gelegd. ”Wat er echt anders is? We koken hier allemaal elektrisch. Maar dat doe ik al jaren en dat smaakt me goed” vertelt een bewoonster lachend, net voordat zij voor de eerste keer haar nieuwe woning inloopt.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X