Nieuws

Published on februari 6th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Bewoners De Strandwal van corporatie Woonwaard nemen eerste opslagaccu in gebruik

Afgelopen maanden is er in appartementencomplex De Strandwal aan de Plutostraat in Oudorp een pilot uitgevoerd waarbij Woonwaard zonnepanelen heeft laten plaatsen met een grote opslagaccu.

Doel van deze pilot was om ervaring op te doen met batterijtechniek, verkennen of en hoe deze oplossing bijdraagt aan een betaalbare toekomstbestendige energievoorziening voor de huurders van Woonwaard. De algemene voorzieningen (lift, verlichting e.d.) worden voorzien van de opgewekte stroom. Met de accu wordt de stroom opgeslagen op het moment dat de zon schijnt en kan de stroom gebruikt worden op ieder moment dat dat nodig is.

De opslagaccu werd maandag 4 februari feestelijk in gebruik genomen door bewoonster mevrouw De Jong en wethouder Braak van de gemeente Alkmaar. Met de ingebruikname van de opslagaccu dalen de servicekosten voor de bewoners en draagt het appartementencomplex bij aan minder CO2 uitstoot. Alleen al in de testperiode (oktober tot en met januari) is er 295 kg COminder uitgestoten dan voorheen. De besparing zal in zonnige maanden nog veel groter worden.

Klik hier voor meer informatie

 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X