Nieuws

Published on december 27th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Bewoners eerste 4 woningen de Oale Bouw ontvangen de sleutels

Om een toekomstbestendige wijk te maken, sloopt Mijande Wonen 137 woningen in de Oale Bouw in Westerhaar. Daar komen in totaal 128 nieuwe sociale huurwoningen voor in de plaats en 10 kavels voor verkoop. De eerste 4 nieuwe woningen zijn klaar en op vrijdag 15 december ontvingen de bewoners de sleutels.

Eerste opleveringen

Interim-directeur-bestuurder Rudy Ligtenberg overhandigde de eerste bewoners symbolisch een grote sleutel. Later deze dag krijgen nog 3 bewoners de sleutels. Het gaat om de bewoners van 2 nultredenwoningen en 2 levensloopbestendige woningen. Rudy Ligtenberg: “Dankzij een intensieve samenwerking met de bewoners is de ‘nieuwe Oale Bouw’ tot stand gekomen. Het project kende een lange aanloop. Dat ik vandaag de eerste sleutels mag uitreiken, maakt me blij en trots. Ik wens de bewoners veel woonplezier.”

Oud vervangen door nieuw

Eind januari startte de sloop van de eerste 40 woningen. In juni begon aannemer Trebbe met de bouw van de 48 nieuwe woningen. De verwachting is dat voor de zomer van 2024 alle woningen uit fase 1 opgeleverd zijn aan de nieuwe bewoners. Nick Rodijk, projectleider bij Trebbe, is blij met deze mijlpaal. “Een mijlpaal, zoals een sleuteluitgifte, is altijd een mooi moment om even stil te staan en terug te kijken. We kijken terug op een mooie samenwerking en een voorspoedig bouwproces. De eerste woningen zijn klaar voor bewoning. Ik kijk uit naar een soepele oplevering verder. En dat de bewoners hier, opnieuw, veel woongeluk mogen vinden en mooie herinneringen mogen maken.”

Terugkerende bewoners

Huurders uit de Oale Bouw met een huurcontract voor onbepaalde tijd mochten als eerste kiezen of en zo ja waar zij terug willen keren. Voor al deze bewoners was er een 2-onder-1-kap of hoekwoning beschikbaar. Van de oude/huidige bewoners keert zo’n 60% terug naar een nieuwe woning in de wijk. Bij het inrichten van de woning krijgen bewoners veel keuzemogelijkheden. Zoals een eventuele uitbouw, een berging, de kleur tegels in de badkamer, de keuken en meer. Een deel van de keuzes is gratis en voor een ander deel betalen ze een meerprijs

Meer dan stenen

Om het wonen zo prettig mogelijk te maken, is er een goede samenwerking met de gemeente Twenterand. Zo ging de gemeente na de sloop van fase 1 aan de slag met het vernieuwen van de onder- en bovengrondse infrastructuur en is onder meer de riolering vervangen. Passend bij de nieuwbouw maakte de gemeente plannen voor de herinrichting van de openbare ruimte. Deze plannen presenteerde de gemeente eerder dit jaar aan de bewoners. Tijdens deze bijeenkomst konden bewoners hun wensen, ideeën en aandachtspunten delen.

Klaar voor de toekomst

Langzaamaan ontstaat er een mooie, toekomstbestendige wijk met duurzame woningen. In 3 fases realiseert Mijande Wonen hier 128 nieuwe woningen. Dit doet zij met 3 aannemers: Trebbe (fase 1), Ter Steege (fase 2) en Koopmans TBI (fase 3). In het plan vormen de 2-onder-1-kap-woningen de basis van de wijk. De korte rijtjes met rijwoningen zorgen voor de nodige variatie. Door sommige woningen wat verder naar achteren te plaatsen ontstaat er ruimte voor een hofje met plek voor bomen en parkeren.

Verschillende woningtypes

Het totale plan bestaat uit 102 2-onder-1-kap-woningen, 26 rijwoningen en 10 bouwkavels voor de verkoop. In de wijk komen drie typen woningen: 22 eengezinswoningen, 44 levensloopbestendige woningen en 62 nultredenwoningen. Voor alle woningen geldt dat ze gasloos zijn en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen.


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X