Nieuws

Published on november 16th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Elkien en BGDD vieren 1000ste woningverbetering

Het was feest aan de Julianalaan en in de Breitnerstraat op vrijdagochtend 12 november. Ketenpartners Elkien en BGDD realiseerden samen de 1000ste woningverbetering. En die woning werd vandaag opgeleverd aan de bewoner. 

Melvin van Eldik, die in de Breitnerstraat woont, werd vandaag verrast. Hij is de bewoner van deze 1000ste woning. Medewerkers van beide organisaties stonden vanmorgen voor de deur van zijn tijdelijke woning en verrasten hem met onder andere een flinke slagroomtaart en een mooie foto. Binnenkort keert hij terug naar zijn vertrouwde stek aan de Breitnerstraat.


Grootschalig project
In totaal worden er aan de Julianalaan en in de Breitnerstraat 270 woningen duurzaam verbeterd. De keuken, de douche, het toilet, de plafonds en de kozijnen zijn vervangen. Daarnaast zijn alle woningen aangesloten op een eigen collectief verwarmingssysteem. Het project is gestart in maart 2020 en wordt ondanks bijzondere corona omstandigheden toch in december afgerond.

Collectief warmtesysteem
De woningen zijn straks allemaal aangesloten op een eigen ontwikkeld innovatief collectief warmtesysteem. Ook zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst die de woningen voorzien van elektriciteit. Met al deze maatregelen zijn deze woningen uit 1959 gasloos en helemaal klaar voor de toekomst.

Ketensamenwerking
Elkien en Bouwgroep Dijkstra Draisma werken sinds 2016 succesvol samen als ketenpartners in het verbeteren en nieuw bouwen van huurwoningen. In deze keten werken ze intensief samen met vaste partners aan de ambitie woningen toekomst bestendig te maken. Van de 1000 woningen zijn er bijna 500 gasloos gemaakt. Met deze 1000stewoningverbetering werd feestelijk teruggeblikt op de samenwerking en tegelijk vol vertrouwen naar de toekomst gekeken.

Aan de Julianalaan hangt een prachtig doek waarop te lezen is dat we de oplevering van de 1000ste woningverbetering samen vieren. 

https://www.elkien.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X