Nieuws

Published on december 20th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Rijnhart Wonen levert project Bloemenvelde in Zoeterwoude op

Op donderdag 9 december 2021 overhandigde Jan Korevaar, commercieel manager van Bouwonderneming Stout, met een feestelijk tintje de symbolische sleutel voor de oplevering van project Bloemenvelde aan Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen. Dit alles onder toeziend oog van wethouder Ruud Bouter van gemeente Zoeterwoude.

Het project bestaat uit de nieuwbouw van 27 sociale huurwoningen, gelegen op de voormalige schoollocatie Corbulo/SKZ in Zoeterwoude. In totaal zijn er 9 eengezinswoningen, 6 benedenwoningen en 12 bovenwoningen. Nu de woningen zijn opgeleverd zal de gemeente de inrichting van de buitenruimte verder afronden.  

Energiezuinig en natuurinclusief
Bij de bouw en ontwikkeling speelde duurzaamheid en natuurinclusief bouwen een belangrijke rol. Zo zijn de bergingen voorzien van groene daken en zijn er vleermuiskasten aangebracht. De woningen zijn ontwikkeld en gerealiseerd met de conceptwoningen van het Stout HUISmerk.

Lokale doorstroming
“We zijn verheugd dat we deze energiezuinige en betaalbare woningen voor onze huurders kunnen toevoegen aan de woningvoorraad,” aldus Chrétien Mommers, directeur-bestuurder van Rijnhart Wonen. “Met de verschillende typen woningen zetten we als woningcorporatie maximaal in op lokale doorstroming. Zowel starters, senioren en gezinnen bieden we hiermee een passende woning, die ook nog eens heel comfortabel en duurzaam is.”

Woonplezier voor jong en oud
Wethouder Ruud Bouter: “Ik ben blij dat in samenwerking met bouwonderneming Stout, de corporatie Rijnhart Wonen en de gemeente Zoeterwoude een mooi project in de sociale huursector, met de symbolische sleuteloverdracht, is afgerond. Ik hoop dat Bloemenvelde voor de nieuwe bewoners, zowel gezinnen als 1-persoonshuishoudens voor jong en oud, zal bijdragen aan veel woonplezier en saamhorigheid. Heel tevreden ben ik ook over het duurzaamheidconcept dat de basis was voor het ontwikkelen van de woningen.”

https://www.rijnhartwonen.nl/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X