Nieuws boekenkast gevuld met lievelingsboeken van kinderen uit de buurt

Published on april 25th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Muurschildering inspireert kinderen in Haagse wijk

Een boekenkast gevuld met de lievelingsboeken van kinderen uit de buurt. Kunstenaar Jan ‘is de Man’ Heinsbroek schilderde hun favoriete boeken op een muur in de Spilstraat. Afgelopen week was de feestelijke onthulling van het kunstwerk met de kinderen van basisscholen en bibliotheek Laakkwartier.

Lezen is belangrijk

Directeur Wonen & Samenleven Marieke Stam, knipte het lint door met een aantal kinderen en de kunstenaar: “In Laak is het aantal laaggeletterde mensen het hoogst van Nederland, namelijk 50 procent. We willen de kinderen laten zien dat lezen leuk is. Het zet je aan het denken en vergroot je woordenschat. Daarom ga ik de komende tijd samen met onze andere partners voorlezen in de bibliotheek van Laak. Door als partners de handen in een te slaan kunnen we het verschil maken en de kinderen in Laak meer aan het lezen brengen. En nu de muur af is, lopen de kinderen dagelijks langs de boekenkast en hopen we dat ze gemotiveerd worden een boek te lezen.”

De schoen van 10 miljoen

Een bijzonder boek dat bovenop de stapel in de boekenkast ligt, is ‘de schoen van 10 miljoen’. Tien bekende schrijvers hebben zich laten inspireren door ervaringen van kinderen met geldzorgen en hebben hun verhalen hier opgeschreven.

Kracht van schilderingen

Staedion is enthousiast over de kracht van muurschilderingen. Het is niet alleen een mooie manier om een buurt op te fleuren, maar ook een krachtig instrument om positieve veranderingen teweeg te brengen. Het nodigt uit tot kijken, verbeelden en een goed gesprek. Mensen voelen zich meer betrokken bij hun buurt en dat versterkt de leefbaarheid in de wijk.

https://www.staedion.nl/over-staedion/nieuws/gigantische-kinderboekenkast-op-muur-molenwijk


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X