Nieuws

Published on mei 24th, 2023 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Rochdale: bouw woningcomplex The Rock vordert gestaag

De bouw van woningcomplex The Rock in de Weespertrekvaartbuurt in Amsterdam-Oost verloopt voorspoedig. Het bouwbord werd gisteren onthuld door Eric Nagengast (Rochdale), Ralf Dressel (Bébouw Midreth) en Jan Bert Vroege (bestuurder stadsdeel Amsterdam-Oost). Begin tweede kwartaal 2024 wordt de oplevering van het gebouw verwacht. In The Rock komen 68 sociale huurappartementen en een ouder-kindcentrum.

Op 9 juli 2021 sloot Rochdale met de gemeente Amsterdam de exclusiviteitsovereenkomst voor de bouw van het complex. In februari 2022 werd de aannemer bekend gemaakt: Bébouw Midreth uit Mijdrecht (onderdeel van VolkerWessels). De werkzaamheden zijn december 2022 begonnen. Het gebouw is inmiddels al enkele verdiepingen hoog. 

Betaalbare gezins- en jongerenwoningen plus ouder-kindcentrum

The Rock verrijst op kavel 1B in het middelste deel van de Weespertrekvaartbuurt, naast het Bajeskwartier. Het gebouw bestaat uit twee woontorens en een lager liggend tussengedeelte en herbergt 20 gezinswoningen (van 61 m2), 48 jongerenwoningen (28 m2) en een Ouder-Kindcentrum (OKC) van 650 m2 op de begane grond. Het gebouw, een ontwerp van Atelier PUUUR uit Amsterdam, is een mooie combinatie van bedrijvigheid met openbare functies aan de straatkant, en wonen daarboven. Het OKC ontwikkelt Rochdale in opdracht van de gemeente. De gemeente heeft hiervoor een ‘turn-key overeenkomst’ met Rochdale gesloten. 

Groen gebouw

The Rock wordt gebouwd met duurzame materialen en krijgt aansluiting op een collectief systeem voor warmte-koude-opslag. Op de daken komen zonnepanelen. De luchtbehandeling van de appartementen gebeurt met een gemeenschappelijke warmte-terugwin-installatie. De gevel wordt op diverse plekken voorzien van groen en krijgt op verschillende niveaus daktuinen die regenwater vasthouden. Er wordt goed rekening gehouden met de woonwensen van vogels en vleermuizen.

https://www.rochdale.nl/over-ons/nieuws-publicaties/nieuwsbericht-1/bouw-woningcomplex-the-rock-weespertrekvaart-vordert-gestaag


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X