Nieuws Breda zet in op versnelling van woningbouw

Published on juni 10th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Supersnelle bouw 192 huurwoningen Breda

Breda zet samen met woningcorporatie Laurentius in op versnelling van de woningbouw op de tijdelijke locatie aan de Stadionstraat. In het voorjaar van 2025 reikt Laurentius al de sleutels uit van 192 nieuwe duurzame huurwoningen in woonbuurt De Stip. Eind vorige maand was de bouwstart.

Voortvarend

Laurentius laat de woningen bouwen door houtbouwleverancier Barli uit Uden. Zij bouwen de moderne kant-en-klare houten woningen. Gemeente Breda verleende half mei de omgevingsvergunning. 

Wethouder Arjen van Drunen van wonen is enthousiast over de snelheid van het project: “In Breda zitten heel veel mensen te springen om een betaalbare woning. Met deze woningen bieden we starters, nieuwe Bredanaars, bewoners die begeleiding krijgen bij het zelfstandig wonen en studenten een plek om een toekomst op te bouwen. Ik hoop dat de woningen op de andere tijdelijke locaties ook snel gerealiseerd kunnen worden zodat meer mensen deze kans krijgen. We zetten daarnaast ook in op de bouw van andere, permanente woningen zodat er ruimte ontstaat om in de toekomst door te stromen.”

Stip op horizon

Directeur-bestuurder Lucas de Boer: “Laurentius is blij met deze versnelling in woningbouw in Breda. We werken nu al heel fijn samen met leverancier Barli. Ze hebben ervaring en hebben ons goed op weg geholpen om dit mooie nieuwbouwproject op poten te zetten. De naam ‘De Stip’ is niet zomaar gekozen: het verwijst natuurlijk naar de middenstip van NAC op hemelsbreed nog geen 300 meter van de woongebouwen én naar de toekomst voor de bewoners. De krapte op de woningmarkt is groot, dus dit wordt voor velen hún stip op de horizon.”

Modern en snel

“Als Brabantse bouwer zijn we trots dat we dit bijzondere project gaan realiseren,” zegt Barli-directeur John van der Doelen. “Met onze modulaire en circulaire manier van bouwen bieden we een oplossing voor het grote woningtekort. Duurzaam, van permanente kwaliteit en prettig om in te wonen! En snel: binnen anderhalf jaar van tender tot realisatie. We zijn samen met Laurentius en gemeente Breda druk bezig met alle voorbereidingen, zodat de eerste woningen nog deze zomer uit onze woningfabriek in Uden rollen.”

https://www.laurentiuswonen.nl/over-laurentius/nieuws/supersnelle-bouw-van-192-nieuwe-huurwoningen-in-de-stip


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X