Nieuws Cazas Wonen introduceert een nieuwe woonvorm

Published on mei 10th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Cazas Wonen introduceert nieuwe woonvorm Buurtklik

Cazas Wonen in Woerden introduceert deze maand een nieuwe woonvorm die het woningtekort moet helpen verlichten. Kant-en-klare, verplaatsbare woningen op tijdelijke locaties; daarmee klikt Cazas snel fijne leefbare buurten bij elkaar. Met een mix van gemotiveerde bewoners die, stelt de corporatie, een klik hebben mét elkaar. 

De woningnood in Nederland is hoog. In en rond Woerden zijn ruim 59.000 woningzoekenden. Achter de lange wachttijden schuilen persoonlijke verhalen. Van jongeren die klaar zijn voor hun toekomst, mensen die opnieuw willen beginnen of die letterlijk van ver komen en nergens terechtkunnen. Daarom introduceert Cazas Wonen Buurtklik.

Kwalitatief en snel

Met Buurtklik wil Cazas verplaatsbare, mooie en kwalitatieve sociale huurwoningen op tijdelijke locaties gaan bouwen. Traditionele bouw vraagt vier tot vijf jaar. Buurtklik-woningen komen kant-en-klaar uit de fabriek. Zo is het een snelle oplossing voor mensen die met spoed een sociale huurwoning zoeken. Buurtklik-woningen zijn net zo goed en mooi als een permanente nieuwbouwwoning. Zowel binnen als buiten straalt elke woning sfeer, warmte én kwaliteit uit. De woningen worden duurzaam gebouwd en zijn energiezuinig in het gebruik.

Saar Spanjaard, directeur-bestuurder van Cazas Wonen, gelooft in Buurtklik: “Het is een nieuwe aanpak van het woningtekort. Een prachtige manier om woningzoekenden snel een kwalitatieve en betaalbare woning aan te bieden.”

Lees ook: in februari bereikte Cazas Wonen, gemeente Utrecht en provincie Utrecht overeenstemming over het realiseren van 162 sociale huurwoningen.

Omkijken naar elkaar

De toekomstige bewoners van Buurtklik zijn een mix van jongeren, ouderen, alleenstaanden en samenwonenden. Gemotiveerde mensen die bewust kiezen om met elkaar een buurt te vormen en naar elkaar om te kijken. Reguliere woningzoekenden, mensen die doorstromen naar zelfstandig wonen vanuit een woonvoorziening en statushouders. Gemengd wonen noemen we dat.

Vooral de saamhorigheid is een meerwaarde volgens Spanjaard. “Die saamhorigheid gaan we volop faciliteren. Met bijvoorbeeld gemeenschappelijke ruimten, een gezamenlijke tuin, maar ook met het ondersteunen van initiatieven van de bewoners zelf. Dat past helemaal bij onze missie: samen sterk voor woongeluk.”

Meer informatie

Cazas Wonen is met diverse gemeenten in haar werkgebied in gesprek over het realiseren van tijdelijke woningen. Kijk voor meer informatie over Buurtklik op cazaswonen.nl/buurtklik.

https://www.cazaswonen.nl/over-ons/actueel/laatste-nieuws/cazas-wonen-introduceert-nieuwe-woonvorm-buurtklik


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X