Nieuws Centrada tekent voor 148 nieuwe huurwoningen

Published on juni 25th, 2024 | by info@corporatiebouw.nl

0

Centrada tekent voor 148 nieuwe huurwoningen

Centrada heeft met Dura Vermeer Bouw Hengelo en Plegt-Vos aanneemovereenkomsten getekend voor de bouw van in totaal 148 nieuwe huurwoningen in Lelystad. Hiervan bouwt Dura Vermeer Bouw Hengelo 70 eengezinswoningen in Groot Nooten (Warande) en Plegt-Vos 78 appartementen in het Theaterkwartier (centrum).

Ronald Gouwerok, manager Vastgoed bij Centrada: “Wij hebben samen met de gemeente als ambitie de zoekduur naar een sociale huurwoning in Lelystad te verminderen naar gemiddeld twee jaar. Nieuwbouw is daarbij van cruciaal belang. We zijn blij dat we net als in de afgelopen jaren opnieuw woningen aan de stad kunnen toevoegen.”

Groot Nooten

In het gebied Groot Nooten in de wijk Warande realiseert Centrada 70 eengezinswoningen in grootte variërend van 99 tot en met 127 m2. De woningen worden verdeeld over acht bouwblokken en komen in een parkachtige omgeving met een dorps karakter. De woningen krijgen een vriendelijke uitstraling door de toepassing van houten gevelbekleding in combinatie met metselwerk. Aannemer Dura Vermeer Bouw Hengelo heeft de woningen ontwikkeld en gaat de woningen bouwen. Hiervoor werd de aanneemovereenkomst getekend. De bouw start nog dit jaar.

Bart Pigge, directeur bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Wij zijn erg blij met de selectie van het door ons team ingediende ontwerp. De manier van samenwerken tot op heden is wat ons betreft een opmaat naar een toekomstbestendige samenwerking voor de aankomende grote uitbreidingsopgave in Lelystad. De ondertekening van deze aanneemovereenkomst is daar een heel mooi begin van en we kijken uit naar de start van de bouw.”

Theaterkwartier

Het Theaterkwartier is onderdeel van het stadshart van Lelystad. Centrada realiseert hier een wooncomplex met 78 appartementen; 60 studio’s en 18 reguliere appartementen. De woningen zijn speciaal bedoeld voor studenten en starters. In het complex komen gemeenschappelijke woonkamers en een wasserette. Op de benedenverdieping komen een drietal maatschappelijke ruimtes. Bedrijven zonder winstoogmerk kunnen zich hier vestigen. Bouwer Plegt-Vos gaat het complex bouwen. Hiervoor werd een overeenkomst getekend. De bouw start naar verwachting nog dit jaar.

Jordan Lingsma, commercieel directeur Plegt-Vos Noord: “Wij zijn verheugd om samen met Centrada het Theaterkwartier te realiseren. Dit project levert een belangrijke bijdrage aan het stadshart van Lelystad. Met de bouw van 78 appartementen genieten studenten en starters straks van een fijne, duurzame woning en volop woonplezier. We kijken ernaar uit om dit jaar nog te starten met de bouw.”

https://www.centrada.nl/over-ons/nieuws/nieuwsberichten/centrada-tekent-voor-bouw-van-in-totaal-148-nieuwe-huurwoningen


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X