Nieuws

Published on maart 25th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporate WoCom brengt (positieve) energie naar bewoners Annawijk

Met het overhandigen van een tas vol positieve energie, aan de bewoners van tientallen gerenoveerde woningen, is er een einde gekomen aan het renovatieproject van woCom in de Annawijk. In totaal werden er  81 sociale huurwoningen duurzaam verbeterd.

De grote opknapbeurt van de sociale huurwoningen in de Annawijk heeft bij bewoners de nodige energie gekost. Het was als kamperen in eigen huis zo’n renovatie. Met ook nog eens de nodige overlast en vreemde mensen over de vloer. Nu alles klaar is geeft woCom de bewoners graag nieuwe energie. “We hoorden al van bewoners dat ze merken dat de energielasten dalen nu de woning energiezuiniger is. En dat hun wooncomfort is toegenomen. Maar wij wilden daar een schepje bovenop doen”, vertelt Mirjam Kräwinkel, directeur-bestuurder bij woCom. Daarom ging zij samen met enkele medewerkers alle bewoners langs met een tas vol energie. “Normaal gesproken sluiten we zoiets samen af. Vanwege corona kozen we voor een persoonlijk voordeurgesprek. Op afstand, maar toch dichtbij.” Elke bewoner ontving een tas vol duurzame producten, zoals LED-lampen, die de bewoner nog meer oplevert. Voor hún portemonnee.

App voor energieverbruik
De afgelopen maanden werden de woningen geïsoleerd en onder andere voorzien van nieuwe daken, zonnepanelen en kozijnen met tripple glas. Omdat de woningen volledig gasloos zijn geworden, zijn de cv-ketels verwijderd en zijn er warmtepompen aangesloten. Bewoners kunnen een app installeren om hun energieverbruik per maand te meten. Met deze app wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel energie de zonnepanelen opwekken en hoeveel energie de warmtepomp verbruikt.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X