Nieuws

Published on april 2nd, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Accolade heeft ‘huiswerk’ aan historisch pand ‘t Skoalhûs

Accolade gaat flink aan de slag met ‘t Skoalhûs aan de Leeuwarderweg in Franeker. De karakteristieke school is gebouwd in 1930. Deze werd in 1987 omgebouwd tot woongebouw. Met de verbeteringen maken we het pand energiezuiniger en komt er meer wooncomfort. Aannemer Wits Noord voert het werk uit.

Beschermd wonen

In de voormalige leslokalen verhuren we 17 zelfstandige appartementen. Daarnaast heeft Talant een steunpunt voor beschermd wonen. De bewoners verdienen een veilige en mooie plek om te wonen. Door de verbouwing voldoet het historische pand weer aan de eisen van deze tijd.

Buurtmakerspilot: bewoners denken mee

‘t Skoalhûs doet mee aan de Buurtmakerspilot van Accolade. Dit is een aanpak waarbij bewoners volop meedenken en meebeslissen. Want als het gaat om woonwensen, dan zijn zij de expert. Bewoners kennen hun huis immers het beste.

Samenwerking met Talant

Bij ‘t Skoalhûs trokken we ook nauw op met zorgpartij Talant. Elke stap is zorgvuldig afgestemd met de woonbegeleiders van Talant. Uit bijeenkomsten en gesprekken met de bewoners kwamen hun wensen en verbeterpunten. Met deze punten gingen wij samen met Wits Noord aan de slag voor het onderhoudsprogramma.

Meer wooncomfort en energiezuiniger

We pakken het pand grondig aan. In de appartementen vervangen we de keuken, de badkamer en het toilet. Ook plaatsen we nieuwe deuren en kozijnen. Verder verbeteren we het binnenklimaat. En de appartementen worden een stuk energiezuiniger met zonnepanelen op het dak. Alle werkzaamheden zijn zonder huurverhoging. Daarnaast hebben de bewoners keus uit een paar opties tegen bijbetaling.

Aandacht voor bewoners

Bij een verbouwing is overlast niet te voorkomen. Ook de coronatijd vraagt om extra maatregelen. Daarom hebben we veel aandacht voor de bewoners. Met de betrokken partijen willen we de impact voor hen zoveel mogelijk beperken. Er zijn twee compleet ingerichte rustwoningen, waar bewoners zich kunnen terugtrekken. Ook heeft Wits als uitvoerder nauw contact met de woonbegeleiders.

Planning

De voorbereidingen voor het werk zijn in volle gang. Volgens planning zijn de werkzaamheden in en aan het pand rond september klaar. Met als resultaat een pand van weleer met het comfort van nu. 

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X