Nieuws

Published on februari 1st, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Actium realiseert 35 woningen aan de Albardastraat en Thorbeckelaan in Assen

In november is Actium gestart met de sloop van de 31 woningen aan de Thorbeckelaan en Ir. J.W. Albardastraat. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden afgerond rond maart 2021. Aansluitend worden er op een deel van deze locatie 35 beneden- en bovenwoningen sociale huurwoningen gerealiseerd.


Naar verwachting kan er in september gestart worden met de nieuwbouw ter hoogte van de Ir. J.W. Albardastraat 19 t/m 49 en Thorbeckelaan 19 t/m 29. Ongeveer twee jaar later kunnen de woningen verhuurd worden. Alle woningen worden gasloos en energieneutraal gebouwd. Rob Hoogeveen (manager Vastgoed Actium): “Hiermee bedoelen we dat het huis net zoveel energie opwekt als het verbruikt. Dit realiseren we onder andere door de benedenwoningen te verwarmen én koelen met warmtepompen en zonnepanelen op de bovenwoningen te installeren.”

Energieneutraal en gasloos

Op de begane grond bouwt de woningcorporatie veertien gelijkvloerse woningen met drie slaapkamers en een eigen achtertuin. Hierdoor zijn de woningen in zekere zin geschikt voor gezinnen met een zorgvraag. Daarnaast beschikken de woningen over een woonkamer met open keuken, een badkamer met toilet, entree met apart toilet en externe berging. De huurprijs gaat zo’n € 679,- bedragen exclusief servicekosten (prijspeil 2021).

Voor één- en tweepersoonshuishoudens worden 21 bovenwoningen gerealiseerd met een huurprijs van ca. € 634,- exclusief servicekosten (prijspeil 2021). Deze woningen beschikken over een entree met apart toilet, woonkamer met open keuken en op de verdieping een slaapkamer, badkamer met toilet en technische ruimte.

Wijkvernieuwing

Vanuit het samenwerkingsverband Mijn Buurt Assen wordt er nauw samengewerkt. Zo pakt de gemeente de openbare ruimte op. De omgeving tussen de Ir. J.W. Albardastraat, Mr. P.J. Troelstralaan en de Dr. A. Kuyperstraat is inmiddels opnieuw ingericht. Nadat de nieuwbouw is afgerond wordt ook het deel tussen de Dr. A. Kuyperstraat en de Thorbeckelaan ingericht. “Dit gaat dezelfde uitstraling krijgen als het deel dat in de afgelopen periode is aangepakt”, aldus Hoogeveen.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X