Nieuws

Published on juni 9th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Actium plaatst eerste woonwagen aan Weth. Bergerweg Assen

Woningstichting Actium plaatste 2 juni de eerste woonwagen aan de Wethouder Bergerweg in Assen. Hendrik Wolters is de trotse huurder van deze nieuwe wagen en standplaats. Hij woont samen met zijn broer Jan, ouders, oom en neef op het kamp aan de Weth. Bergerweg in Assen. Hendrik huurde eerst een standplaats en had een eigen wagen, maar hij maakt van de optie gebruik om vanaf heden een standplaats én nieuwe wagen van Actium te huren.

Hendrik: ‘Ik heb lang gewacht op een nieuwe wagen en ben blij dat Actium mij deze kans biedt. Nu hij er staat kan ik mijn nieuw bestelde meubels er inzetten. Echt blij mee.’

Projectleider Edger Alberts van Actium:Na het herzien van het landelijke woonwagenbeleid kunnen we woonwagenbewoners weer bieden waar ze recht op hebben: een ‘eigen unieke plek’ die past bij de behoefte van de huurder/bewoner. Hendrik is de eerste in Assen die gebruik heeft gemaakt van de optie om van een koopwagen naar een huurwagen over te stappen.’

Hendrik heeft zelf mee mogen denken en samen met de wagenbouwer de opties besproken. Ook in de locatie op het kamp heeft hij een stem gehad. Zo verhuist hij van nummer 10 naar nummer 4. Dat is weliswaar geen grote verhuizing, maar bij Actium vinden we het belangrijk dat onze (woonwagen)bewoners een stem hebben en dat deze wordt gehoord. Zo werken we met elkaar aan een betere toekomst.

Huisvestingsbeleid woonwagenbewoners: er blijft vraag naar standplaatsen en woonwagens

Het huisvestingsbeleid voor woonwagenbewoners is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de gemeente. Woningcorporaties hebben een rol bij het bouwen en verhuren van standplaatsen en woonwagens voor mensen die in aanmerking komen voor sociale huurwoningen. Medio 2018 werd door het ministerie van Binnenlandse Zaken een nieuw beleidskader voor het gemeentelijk woonwagen- en standplaatsenbeleid gepubliceerd. Doel van dit beleidskader is om de culturele identiteit en woonwensen van Roma, Sinti en woonwagenbewoners op een goede manier in het woonbeleid te integreren. Na deze publicatie heeft ook Actium haar beleid herzien en heeft de gemeente Assen een woningmarktonderzoek uit laten voeren, waarmee de behoefte aan standplaatsen in beeld is gebracht. Conclusie: er is nu en ook in de toekomst vraag naar standplaatsen.


Standplaatsen geschikt maken voor verhuur

Actium heeft ervoor gekozen om op de woonwagenlocaties aan de Smetanalaan en aan de Weth. Bergerweg in Assen de mogelijkheden tot verhuur te verkennen. Gekeken wordt of deze standplaatsen weer geschikt gemaakt kunnen worden voor verhuur, al dan niet met een huurwagen. Daarnaast wordt ook gekeken naar de huidige indeling en wat vanuit o.a. de brandveiligheidseisen verplicht is. De bewoners van beide locaties zijn hiervan op de hoogte.

https://www.actiumwonen.nl/actueel/actium-plaatst-eerste-woonwagen-aan-weth-bergerweg-assen/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X