Nieuws

Published on april 26th, 2021 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie ‘thuis rondt herstructurering Vredesplein e.o. af

’thuis heeft de laatste nieuwbouw in het Vredesplein opgeleverd en daarmee is de herstructurering afgerond. In 2013 zijn we begonnen met deze grote opgave. 406 woningen zijn gesloopt en daar zijn in totaal 453 woningen voor in de plaats gekomen. Door het aantal woningen in deze buurt uit te breiden dragen we een steentje bij aan de grote behoefte die er in Eindhoven is aan betaalbare woningen.

En nu is de nieuwe wijk klaar 

Een wijk met 453 woningen, deels sociale, deels middeldure huur en koop van ’thuis, Sint Trudo en Stichting Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer SPF. Een mooie mix van grondgebonden woningen en appartementen. Het is een prachtige wijk geworden, autoluw met grote, groene, openbare ruimtes  en betaalbare, duurzame woningen. Toen we begonnen met de nieuwbouw waren we de tijd voor en hebben destijds al gekozen voor woningen zonder gasaansluiting. Het grootste deel van de woningen is aangesloten op een WKO (Warmte Koude Opslag) systeem. Dat betekent dat de woningen worden verwarmd en gekoeld vanuit de grond. De andere woningen in de wijk zijn all-electric, dus koken, het verwarmen van de woning en van water gebeurt volledig elektrisch.

Samen met de bewoners hebben we de wijk gemaakt

We zijn ontzettend trots op de nieuwe wijk waar we samen met bewoners aan gewerkt hebben. De 5 architecten die het hele plan in 4 fases hebben ontworpen zijn door de bewoners geselecteerd.

Bewoners uit de wijk mochten terugkeren naar de nieuwbouw en een deel heeft daar gebruik van gemaakt en een deel van de bewoners heeft gekozen voor een andere woning buiten de wijk. Het is nu een wijk met oude en nieuwe bewoners, kopers en huurders, ouderen en jongeren. Een wijk waar mensen prettig samen kunnen wonen.

We vieren het samen met bewoners als het weer kan 

Lang is er aan de nieuwe wijk gewerkt. Dat het nu klaar is, is echt een mijlpaal. Dat willen we niet zo maar voorbij laten gaan. Helaas is een groot opleverfeest met veel mensen nu niet mogelijk maar zodra het weer kan organiseren we dat. Een feest voor alle bewoners om elkaar wat beter te leren kennen en samen met de betrokken partijen te proosten op een fijne buurt.

https://mijn-thuis.nl/nieuws/herstructurering-vredesplein-eo-klaar/


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X