Nieuws

Published on januari 16th, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Arcade transformeerde Haagse bioscoop naar 65 sociale huurappartementen

Op 11 januari 2019 is het appartementencomplex Lumière feestelijk opgeleverd. Na de openingshandeling werd de eerste sleutel door wethouder Wonen Boudewijn Revis en René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade uitgereikt. Aansluitend vierde de corporatie samen met de bewoners en betrokkenen de oplevering.

In september 2017 werd gestart met de bouw van 65 sociale huurappartementen op de plek van de voormalige Eurocinema bioscoop. Ruim dertig jaar geleden draaide voor het laatst een film in de bioscoop. Niet alleen de naam Lumière is een knipoog naar het verleden. Ook worden de verhalen levendig gehouden door filmsterren een plek te geven in de entree.

Sociale nieuwbouw voor onze rekening
René Lemson: “Lumière is met haar opvallende hoogte en moderne architectuur een eyecatcher voor deze wijk. Ontwikkeld om de doorstroming binnen de wijk te bevorderen. Bijna een kwart van de woningen is toegewezen aan bewoners uit de wijk. Er hebben veel kandidaten gereageerd, voor iedere woning 25 kandidaten die gemiddeld 6,5 jaar ingeschreven stonden bij Woonnet Haaglanden. Dit geeft wel aan dat de vraag naar betaalbare huurwoningen in regio Haaglanden groot is. Als Westlandse corporatie nemen wij een deel van de sociale nieuwbouw in Den Haag voor onze rekening. Wij leveren in 2019/2020 nog 730 (sociale) huurwoningen op in Den Haag en Westland. Zo blijven wij een bijdrage leveren aan de sociale volkshuisvesting.” Ook wethouder wonen Boudewijn Revis is blij met de oplevering: “Dit project is weer één van de vele stappen die we zetten om voldoende sociale woningen voor Den Haag te realiseren. De stad groeit de komende jaren en daarom moeten we flink tempo maken. Elke Hagenaar en Hagenees moet een woning kunnen krijgen om in onze mooie stad prettig te kunnen wonen. Door de afronding van Lumière komt dat doel weer iets dichterbij.”

Een nieuwe start
Na de officiële handeling werd de eerste sleutel uitgereikt aan de 49-jarige Jolanda Develing. “Op dit moment woon ik in Kraayenstein, vanwege mijn scheiding moest ik op zoek naar nieuwe woonruimte. Ik stond vijf jaar ingeschreven bij Woonnet Haaglanden en had nog niet op heel veel woningen gereageerd. Tot ik dit nieuwbouwproject voorbij zag komen. Ik was direct enthousiast. Lekker alles nieuw, dat is fijn en past bij mijn persoonlijke nieuwe start. Ik geloof niet in toevalligheden, het heeft zo moeten zijn dat ik hier ga wonen. Oude tijden herleven, want ik koester warme herinneringen aan de tijd dat ik hier vroeger naar de bioscoop ging. Ik ga op de twaalfde verdieping wonen vanaf daar heb ik een prachtig uitzicht over Den Haag. Het jaar 2019 kan voor mij niet beter beginnen.”

Over Lumière
Opvallend is de hoogte van het gebouw. Met 46 meter is het gebouw een van de hogere woontorens in Den Haag Zuidwest. Het gebouw heeft veertien verdiepingen met diverse typen twee- en driekamerwoningen. De appartementen hebben een oppervlakte tussen de 94 en de 107 vierkante meter, één of twee slaapkamers, een woonkamer met open keuken, badkamer en balkon. De bergingen bevinden zich op de begane grond en de eerste verdieping. De woningen zijn energiezuinig en krijgen minimaal energielabel A. Op het dak liggen zonnepanelen die stroom leveren voor de algemene ruimten.

Klik hier voor meer informatie


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X