Nieuws

Published on maart 1st, 2019 | by info@corporatiebouw.nl

0

Corporatie Beter Wonen levert eerste gasloze woonwijk in gemeente Hollands Kroon op

Woningbouwvereniging Beter Wonen (Noord Holland) heeft de eerste 14 woningen behorend tot het vernieuwingsplan van de wijk Bijlstraat/Bijldwarsstraat in Hippolytushoef opgeleverd aan de bewoners. Daarmee is de eerste gasloze woonwijk van de gemeente Hollands Kroon officieel in gebruik genomen. “Echt een mijlpaal voor de bewoners én voor ons als woningbouwvereniging” aldus directeur-bestuurder Maurice Dirks.

Planvorming

De voorbereidingen van dit project zijn rond de zomer van 2016 gestart met de eerste bijeenkomst waarbij we in gesprek zijn gegaan met de bewoners om hun wensen te inventariseren. Bovenaan de wensenlijst van de woningbouwvereniging stond dat de bestaande woningen meer toekomstbestendig moesten worden. Zowel qua duurzaamheid als qua plattegrond. Deze wensen zijn destijds vertaald naar een uitvraag aan ontwikkelende partijen. Uit de aanbiedingen zijn een drietal partijen gevraagd om hun toekomstplan voor de wijk te presenteren en vervolgens hebben we met de bewoners een gezamenlijke keuze gemaakt voor het plan van de bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward.

Project

Het project bestaat uit de sloop van de bestaande woningen en vervangende nieuwbouw van 34 huurwoningen in een mix van twee verschillende plattegronden (levensloopbestendig en eengezinswoning) naar keuze van de bewoners. De woningen zijn qua afmetingen identiek, in het aangezicht van de woningen zijn toch enkele details afwijkend van elkaar, zoals de kleur van de gevelstenen, voordeuren en kozijnen. Hierdoor is iedere woning toch uniek, net als de mensen die er komen te wonen. De woningen zijn optimaal geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp die gebruik maakt van bodemwarmte.

Uitvoering fase 2

Het merendeel van de toekomstige bewoners heeft het bouwproces in het afgelopen jaar van de overkant van de straat gevolgd. Anderen verblijven op dit moment nog elders in een tijdelijke wisselwoning van de woningbouwvereniging. De komende weken gaan de bewoners zelf aan de slag om hun nieuwe woning bewoonbaar te maken. Zodra de oude woningen leeg zijn wordt gestart met de voorbereidingen van de sloop en aansluitend de vervangende nieuwbouw van nog 20 woningen. Als alles volgens planning verloopt, dan worden deze woningen eind van dit jaar nog opgeleverd.

https://www.beterwonenhippo.nl/nw-1021-1/nieuws

 


Wilt u hier een bericht plaatsen over een project van uw corporatie? Of wilt u aandacht in ons vakblad Corporatiebouw voor uw project?

Mail dan uw bericht met foto naar contact@corporatiebouw.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑

X